• Huvudsponsorer

Frölunda och backen Christoffer Persson förlänger

27 februari 2013 16:00

Frölunda HC och backen Christoffer Persson, 27 har i dagarna undertecknat ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015.


Anderz Larqvist, klubbdirektör Frölunda Hockey Club:

–Christoffer Persson är ett utmärkt exempel och resultat av den talangutveckling som Frölunda under lång tid bedrivit. Han har rötterna i Härryda utanför Göteborg, visade prov på sin talang och spelade med våra juniorlag, hamnade sedan i några andra klubbar för att sedan återvända till Frölunda. Det är så Frölunda alltid jobbat och alltid kommer jobba med talangutveckling.

–Lagbygget för nästa säsong fortsätter med stommen ur dagens trupp. Frölundas lag kommer att bestå av utvecklingsbara talanger, gärna från vårt eget utvecklingsarbete och från regionen. Men vi kommer också att komplettera med ytterligare spetskompetens och erfarenhet.

#46 Christoffer Persson: -Det känns bra att veta vad man ska göra de kommande åren.

–Jag trivs väldigt bra i stan och i klubben och känner att jag kan fortsätta utvecklas här. Det är viktigt för mig och då är den här miljön med bland annat Frölunda Campus, helt rätt.

–Det är förstås skönt att kontraktet är klart nu men det viktigaste är totalfokus på nästa match och på ett långt härligt slutspel. Tanken är ju att vi ska göra något riktigt bra av detta till slut.

Christoffer Person har Härryda HC som moderklubb och har gått hela vägen genom Frölundas utvecklingsprogram. Christoffer har dubbla SM-guld med Frölundas J20 och ett SM-guld med Frölundas J18. Säsongen 2002/2003 vann han SM-guld med båda juniorlagen.

Efter J20-guldet 2004/2005 flyttade Christoffer till Växjö där han spelade under fem säsonger med Växjö Lakers. Han kom tillbaka till Frölunda till säsongen 2011/2012 efter en säsong med Rögle BK.

Christoffer Persson har spelat sammanlagt 125 matcher med Frölunda (4+16=20).