• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Ny målis på plats

4 maj 2015 13:00

Låt er inte luras av bilden, det är bara under försäsongen som Johan Gustafsson använder utespelarklubba. På isen kommer att han att ha målvaktsklubba och han är den som fullbordar Frölundas målvaktssida.


Johan kommer närmast från spel i AHL och ser framåt emot utmaningen i Frölunda:

–Detta känns riktigt roligt och jag har fått ett mycket bra mottagande. Grabbarna har tagit hand om mig bra och tränarna har jag haft att göra med tidigare, så jag vet vad de går för och vad de kräver av sitt lag. Även om det har varit bra i Nordamerika så känns det skönt att komma hem.

För Johan innebär hemkomsten till Sverige ett nytt avstamp. Han tycker att han har lärt sig en hel del under sin tid på andra sidan Atlanten men ser också en stor fördel med att flytta till Frölunda.

–Det är den dagliga målvaktsträningen som jag har saknat och som jag vill åt. Jag tycker visserligen att jag har utvecklats, lärt mig många nya saker, och lärt mig ett helt annat sätt att spela. Jag har blivit van vid att hantera mig själv och att kämpa på egen hand men nu känns det bra att komma tillbaka till den svenska modellen.

Johan ler lite snett när hans statistik kommer på tal men hymlar inte med att hans lag inte var det starkaste i AHL. Han har haft väldigt mycket att göra och hans lag kom sist i ligan.

–Jag hade bättre statistik den föregående säsongen men jag tycker att det gick bättre personligen i år. Statistiken är inget at jubla åt men jag har lärt mig att behärska spelet på liten rink.

Johan berättar att bekantskapen med tränarna var en faktor men att det inte är huvudanledningen till att han valt Frölunda:

–Att få komma till Frölunda är stort och väldigt inspirerande oavsett vem som är tränare. Sedan är det klart att det spelar in att jag känner Roger, Robban, och Kribba(Kristoffer Martin) sedan tidigare. Roger har jag haft som tränare dagligen men de andra har jag träffat på landslagssamlingar. Det är inte heller så många som jag känner i laget. Oliver Bohm och Elias Fälth är väl dem som jag känner och Joel har jag träffat, också på landslagssamlingar, men i övrigt är det många nya bekantskaper.

Han är väl införstådd med hur det har sett ut med Frölundas strategi när det gäller att match målvakter, han vet vad tränarteamet söker och vad de är ute efter. Och som en del i ett lag så vet Johan vad som gäller:

–Det är ett lagspel och jag vet vad som gäller. Men, precis som Lasse Johansson, vill jag förstås spela varje match. Fast samtidigt är det bra med ett upplägg där du kan träna hårt och mycket även mitt under säsong, jag kommer att ta det dag för dag och se till att jobba så hårt som möjligt. Sedan är det upp till tränarna att ta ut det lag som ska spela.