• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Seger i seriefinalen

28 oktober 2018 18:20
FHC20

Frölunda J20 säkrade sin tredje seger på lika många dagar efter 4-2 mot Linköping HC.


Göteborg Det syntes att det var den tredje matchen för Frölunda J20 på lika många dagar när man tog emot Linköping HC och även om man inledde perioden bra var det Linköping som till slut skulle ta ledningen med 1-0 trots storspel från målvakten Ludvig Persson i Frölundakassen.

Frölunda kom desto bättre ut i period två. Redan efter en minuts spel hade Lucas Raymond ett skott i ribban och när man strax efteråt drabbades av numerärt underläge i fem minuter stod man emot LHCs offensiv tack vare uppoffrande spel där man täckte skott och låg i skottlinjen. 1-1 kom till slut genom Anton Sundin som med målet också noterades för sitt första mål i Frölunda J20. Kvitteringsmålet och det klarade numerära underläget gav indianerna ny energi som nu trampade igång rejält. 2-1 stod lagkapten Hampus Rydqvist för när han helt omarkerad fick smyga ner i slottet och läckert placerade pucken i nätmaskorna bakom Matteus Ward i LHC-kassen.

Fem minuter in i den tredje och avslutande perioden var det återigen Rydqvist som omarkerad såg till att utöka ledningen till 3-1. Linköping som såg trötta ut efter Frölundas andraperiod drog på sig två raka utvisningar och väl i powerplay nummer två small det igen i gästernas nät när Arvid Caderoth krigade in 4-1 pucken. Linköping försökte komma tillbaka och lyckades näta ytterligare två gånger men Frölunda höll undan och säkrade därmed ytterligare tre poäng den här helgen. Med två segrar mot Södertälje fredag och lördag innebar det att man efter dagens match nu klev upp på platsen som serieledare i J20 SuperElit södra när halva serien är spelad.

Noterbart är att även Frölunda J18 och U16 leder sina respektive serier inför fortsättningen av höstens matcher.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20, var nöjd med hur hans lag presterat under helgen och säger såhär om dagens match:
Känslan är bra i laget och det är två stycken topp-tre lag vi möter den här helgen och det är nio poäng på spel och att vi tar samtliga är jag riktigt nöjd med. säger Pierre som fortsätter;

Det är klart att det finns perioder där vi spelar sämre men vi gör det mesta bra, vi gör bra med mål. Ska man vara lite kritisk så är det att vi tar alldeles för mycket utvisningar så vi måste jobba med vår självdisciplin men samtidigt är vi starka i boxplay. Det lägger grunden för segern idag där vi insåg att vi tvingades steppa upp om vi skulle vinna denna matchen.

Summa summarum: Nio poäng inspelade mot två tuffa motståndare, Södertälje SK och Linköping HC, och ny serieledare gör att det nog går rätt så enkelt att köra igång en ny träningsvecka på tisdag när laget återsamlas för att blicka framåt mot kommande helgs motstånd Färjestad BK och Örebro HK.
Det ska bli kul att möta Färjestad BK igen, de är spelskickliga säger Pierre som ler och säger avslutningsvis;

Det kommer bli tufft, ett högt tempo och en annan matchbild än denna helgen för Färjestad vill precis som vi hålla pucken och spela så det kommer bli en batalj om vilket lag som håller pucken mest.

Frölunda J20 möter Färjestad fredag och lördag i Karlstad innan helgen avslutas med match mot Örebro i Behrn Arena på söndag. Fredagens match sänds på svenskhockey.tv med start 19:00

Matchstatistik
Frölunda HC-HC Linköpings HC 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Skott: 28-34
Utv. Min: 31-8

Period 1
0-1 (08:14) | Daniel Baastrup-Andersen (Gustav Lindberg, Albert Lyckåsen)

Period 2
1-1 (34:46) | Anton Sundin
2-1 (38:55) | Hampus Rydqvist (Jesper Emanuelsson, Eric Engstrand)

Period 3
3-1 (45:00) | Hampus Rydqvist (Isac Andersson, Anton Sundin)
4-1 (49:06) | Arvid Caderoth (Albin Bardh, Karl Henriksson) PP1
4-2 (51:24) | Brian Liechti (Marcus Pedersen, Albert Lyckåsen)
4-3 (59:52) | Filip Fornåå Svensson (Gustav Lindberg, Ivar Sjölund)

Så här ställde Frölunda J20 upp:
Ludvig Persson
(Erik Portillo)

Filip Roos – Anton Sundin
Leon Lerebäck – Filip Persson
Filip Hasa – Hampus Rydqvist
Axel Kumlin

Lucas Raymond – Karl Henriksson – Jonatan Lundin-Andersson
Jesper Emanuelsson – Albin Bardh – Eric Engstrand
Filiph Åström – Arvid Caderoth – Elmer Söderblom
Elias Stendahl – Isac Andersson – Linus Jerksten