Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Nattsvart i Gävle

21 november 2020 17:15
SHL

Frölunda HC föll stort i Gävle.


Pucken hann knappt nudda isen efter första nedsläpp i Monitor ERP Arena innan Frölunda HC hade hamnat på efterkälken. Anton Rödin snodde pucken av Stefan Elliott och knäppte in 1-0 till Brynäs IF när bara sex sekunder hade gått av matchen – det näst snabbaste målet i SHL:s historia.

Inledningsvis var matchen rätt svängig och trevande, där inget av lagen lyckades etablera något direkt konsistent anfallsspel. Det var istället många kontringar och kvicka omställningar, som båda lag definitivt hade sina lägen att utnyttja.
Frölunda började så småningom hitta tendenser till längre attacker och tryck i anfallszon och efter dryga kvarten stod Jan Muršak helt rätt placerad framför kassen och kunde, efter en fin aktion i anfallszon av Lucas Raymond, raka in en turlig sargstuds till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut. – Försökte bara ta mig mot mål och fick en turlig studs till mig, så det var bara att lägga in den. Jag kan ta ett par sådana mål till, konstaterade målskytten Muršak i C More och utvecklade:
– Tuff start men vi får vara glada över att det står 1-1 efter den första. Svår bortamatch med mycket kontringsspel och omställningar som vi måste ta bort. Vi vet vad vi ska göra, gäller bara att fortsätta spela, lägga pucken på mål och förhoppningsvis kan vi kommer härifrån med en vinst.

Tendenserna för Frölunda efter den första perioden var bra, förhoppningen var god och man inledde mittenakten med att kontrollera pucken i anfallszon under de första 90 sekunderna. Sedan drog man på sig en utvisning, några minuter senare ytterligare en och Brynäs kunde återta kommandot.
En uppoffrande skottblockering i numerärt underläge blev ödesdiger, för pucken tog istället en bana som innebar att Jaedon Descheneau turligt fick ett helt öppet mål och kunde raka in 2-1 med lite drygt sju minuter gångna av den andra perioden.

Frölunda var djupt nedtryckta ett tag, hade svårt att göra någonting konstruktivt med puck, men skapade ett par bra lägen att kvittera, inte minst drygt halvvägs in i matchen i och med ett numerärt överläge. Men man misslyckades med det och istället utökade Brynäs ledningen till 3-1 sent i mittenakten och därefter släppte Gävlelaget aldrig övertaget.
Det rann iväg ordentligt i den tredje perioden där hemmalaget utnyttjade några numerära överlägen och sprang iväg ordentligt på resultattavlan, som stod 7-1 när slutsignalen ljöd.

– Vi gjorde ytterligare en otroligt dålig bortamatch och fick det vi förtjänade. Otroliga misstag i dag som vi inte ens gör på träning, så det är jättetråkigt. Brynäs gjorde det bra, absolut, men det var vi som tyvärr gav bort det här, suckade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Fakta är att vi har varit mycket sämre i både prestation och resultat på bortaplan, så är det. Det är något vi pratar om, att spela med samma bestämdhet som hemma. Men vi spelar inte med samma system och har inte den där skärpan, och det går att leta fler förklaringar. Vi måste upp och prestera bättre, jag hoppas att detta blir den läxa så att vi på riktigt tar tag i det. Hade gärna mött Brynäs redan i morgon igen, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 28/11, kl 15:15, Frölunda HC – Djurgårdens IF,
Tisdag 1/12, kl 19:00, Växjö Lakers – Frölunda HC,
Torsdag 3/12, kl 19:00, Örebro HK – Frölunda HC,
Lördag 5/12, kl 15:15, Frölunda HC – Rögle BK,
Torsdag 10/12, kl 19:00, HV71 – Frölunda HC.

Matchstatistik

Brynäs IF - Frölunda HC 7-1 (1-1, 2-0, 4-0)
Skott:
29-30 (4-7, 11-10, 14-13)
PIM: 4-31 (0-0, 2-4, 2-27)

Period 1
1-0 (00:06) | Anton Rödin (utan assist)
1-1 (15:20) | Jan Muršak (Lucas Raymond, Filip Johansson)

Period 2
2-1 (27:14) | Jaedon Descheneau (Marcus Björk, Simon Bertilsson) PP1
3-1 (38:14) | Nicklas Danielsson (Greg Scott, Anton Rödin)

Period 3
4-1 (42:09) | Niclas Andersén (Jaedon Descheneau, Emil Molin)
5-1 (43:36) | Noel Gunler (Jaedon Descheneau, Linus Ölund) PP1
6-1 (48:42) | Anton Rödin (Patrik Berglund, Emil Molin) PP1
7-1 (55:00) | Oscar Birgersson (Simon Bertilsson) SH1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Simon Edvinsson

Karl Henriksson – Joel Lundqvist – Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Christoffer Ehn - Patrik Carlsson – Theodor Niederbach
Ludwig Persson