• Huvudsponsorer

Segersviten bruten

31 oktober 2019 21:16
SHL

Ett trögstartat Frölunda hade svårt att komma upp i nivå i Malmö, och fick se sig besegrade med uddamålet.


MALMÖ | Hemmalaget Malmö stod för en bra upptakt i säsongens andra möte med Frölunda och kunde ganska logiskt också ta ledningen drygt fem minuter in, när Frederik Storm blev frispelad i slottet och satte pucken högt. Skåningarna skulle också utöka ledningen till 2-0, tidigt i den andra perioden, när Johan Mattsson tappade sikten på pucken och Carl Persson ganska enkelt kunde sätta ett direktskott ifrån sin backposition.
Det var ungefär här någonstans som Frölunda, efter en trög start, faktiskt började komma in i matchen och ställa frågor till Malmöförsvaret. I numerärt överläge kom så reduceringen, när Ryan Lasch vann pucken i en duell med två Malmöspelare, tog en sväng och placerade in ett distinkt handledsskott ifrån den vänstra tekningscirkeln, knappt åtta minuter in i mittenakten.

Malmö ökade på sin ledning när Carl-Johan Lerby blivit bortglömd framför kassen och kunde raka in en retur ifrån nära håll till 3-1. Strax före andra paus så skulle dock Anders Grönlund avlossa ett stenhårt skott ifrån sin backplats och lade upp det för en spännande tredjeperiod med sin 3-2-reducering.

Räckte inte till

Frölunda och tredjeperioder har den här säsongen varit något av en framgångssaga. I de tidigare 14 matcherna i SHL den här säsongen har Frölunda vunnit tio tredjeperioder och en total målskillnad i tredjeperioder på 24-8.
Rent spelmässigt var det tveklöst Frölundas bättre period i matchen denna afton, där man satte hög fart och hård press mot Malmömålet i och med flera längre anfall med snurr i hemmalagets försvarszon. Chanserna skapades också, i synnerhet i samband med ett numerärt överläge halvvägs in i akten och kanske än mer när Fredrik Händemark åkte ut för hemmalaget med mindre än tre minuter kvar av matchen.

Rhett Rakhshani fick en strålande chans i slutminuten, men Lars Volden i Malmömålet stod för en fin sidledsförflyttning och räddade. Malmö höll undan och tog alla tre poäng i och med 3-2.

– En ryckig match, jag tycker inte alls vi kom igång med vårt spel utan vi spelade på Malmös villkor för mycket. Vi fastnade mycket i närkamper vid sarger där de fick låsa spelet och sänka tempot, så man kan kortfattat säga att vi fick lite i deras fälla idag, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen.

Kommande matcher
Lördag 2/11, kl 15:15, Brynäs IF – Frölunda HC,
Tisdag 12/11, kl 18:00, Åttondelsfinal 1 av 2 (Champions Hockey League), Frölunda HC – Färjestad BK (Biljetter),
Torsdag 14/11, kl 19:00, Frölunda HC – Örebro HK (Biljetter).

Matchstatistik

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Skott:
22-30 (10-11, 9-9, 3-10)
PIM: 10-10 (2-4, 4-2, 4-4)
Åskådare: 6 244 åskådare

Period 1
1-0 (05:37) | Frederik Storm (Lars Bryggman, Fredrik Händemark)

Period 2
2-0 (22:40) | Carl Persson (Johan Olofsson, Niklas Arell)
2-1 (27:53) | Ryan Lasch (utan assist) PP1
3-1 (32:47) | Carl-Johan Lerby (Frederik Storm)
3-2 (36:18) | Anders Grönlund (Jacob Peterson, Simon Hjalmarsson)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - David Printz
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Julius Bergman

Patrik Carlsson - Johan Sundström – Samuel Fagemo
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Rhett Rakhshani
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Sebastian Stålberg