• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Övertag i åttondelen

5 april 2021 17:39
SHL

Frölunda HC hamnade i tidigt underläge på Hovet, men hittade en väg in för att vända på steken.


Den första åttondelsfinalen (av maximalt tre) kunde önskvärt ha fått trevligare start än vad Frölunda HC fick. Drygt två minuter in i matchen på Hovet skulle nämligen Djurgården IF:s back Tom Nilsson få in fin träff på ett direktskott som överlistade både försvar och Johan Mattsson, vilket innebar 1-0 på tavlan för hemmalaget.

Djurgården var till en början det tveklöst bättre laget och oroade flera gånger vid Mattssons målbur, där inte minst sekvensen när pucken blev liggande mellan honom och mållinjen etsade sig kvar i minnet. Jesper Sellgren var påpassligt närvarande och kunde rensa undan pucken ifrån en utökad hemmaledning.
Sakta men säkert jobbade sig Frölunda in i matchbilden, växte allt eftersom perioden gick och tog tydligt över matchbilden drygt halvvägs in i och med ett numerärt överläge – där både Johan Sundström och Patrik Carlsson fick goda chanser att kvittera, men utan framgång.

Det skulle ta nästan halva matchen till dess att Frölunda skulle lyckas överlista Mantas Armalis i Djurgårdsmålet; närmare bestämt åtta minuter. En lång attack, uppbyggd av kedjan med Robin Alvarez, Jan Muršak och Max Friberg, ledde till sist till att Mats Rosseli Olsen kunde styra in Mattias Norlinders skott ifrån backplats och kvittera tillställningen.

– Det var kamp framför målet och jag försökte få klubban fri. Jag tror inte backen som hade mig såg passningen, som var bra, så jag kunde sticka fram klubban styra in pucken. Kul att få göra mål, kommenterade målskytten Mats Rosseli Olsen.

Mittenakten innehöll det allra mesta som brukar ge känslan av slutspel; intensitet, tempo, många chanser och framför allt – känslor utanpå kropparna, där det I stunder inte gick ett spelavbrott utan gruff.
– En typisk slutspelsmatch, det märks att det är lite mer känslor och det blir lite mer kamp. Vi har många i laget som varit med och spelat slutspel. Man försöker så klart ta fram känslorna även i serien också, men det är mycket enklare i slutspelet. Vi vill visa att slutspelet är i gång och vi älskar att spela den hockeyn, kommenterade ”Rosse”.

Sent i den andra perioden fick Frölunda sin andra möjlighet i matchen i spel fem mot fyra och när blott en halv sekund återstod av akten kunde Stefan Elliott skicka in pucken bakom en skymd Armalis och ge Frölunda en betydelsefull 2-1-ledning i paus.

One down …

Djurgården skulle få betala mycket för att ta sig tillbaka i den här matchen, för Frölunda visade upp en enorm offervilja, ett mycket solitt försvarsspel och åt avslutningsvis upp Djurgården allt mer.
Tiden sprang iväg i en period med ytterst få avbrott och Frölunda avfärdade det allra mesta av hot ifrån motståndarlaget – som i slutändan inte skulle mäkta med mer än hela tre skott på mål i slutakten.

Med minuten kvar av matchen fick Nicklas Lasu pucken i mittzon och kunde dundra in pucken i tom bur - förbi en provisorisk målvaktsaspirant i Dick Axelsson – och fastställde slutresultatet 3-1.

– Jag är nöjd med vår prestation. 1-0 i baken ganska tidigt, men vi hade bra tålamod i spelet och efter det tycker jag att vi ägde resten av matchen, kommenterade Max Friberg efter slutsignalen.
– Klart man tvivlat då och då under säsongen, det har varit många långa möten där vi försökt få fram vad det är som saknas. Det här är en stark grupp med många bra ledare, så här i slutspelstider kommer vi starka. Just nu känns det riktigt bra och vi är redo för en lång vår.

Frölunda leder med 1-0 i matcher, i åttondelsfinalen är det först till två som gäller. På onsdag spelas match #2 i Göteborg, om det krävs en tredje avgörande spelas även den i Göteborg, på torsdag.

Kommande matcher
Åttondelsfinal 2: Onsdag 7/4 kl 19:00, Frölunda HC – Djurgårdens IF,
Ev. åttondelsfinal 3: Torsdag 8/4 kl 19:00, Frölunda HC – Djurgårdens IF.

Matchstatistik

Djurgårdens IF - Frölunda HC 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
Skott:
19-36 (6-13, 10-13, 3-10)
PIM: 8-8 (2-2, 6-4, 0-2)

Period 1
1-0 (02:07) | Tom Nilsson (Dick Axelsson, Sebastian Strandberg)

Period 2
1-1 (27:59) | Mats Rosseli Olsen (Mattias Norlinder, Jens Olsson)
1-2 (39:59) | Stefan Elliott (Patrik Carlsson, Max Friberg) PP1

Period 3
1-3 (59:00) | Nicklas Lasu (utan assist) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Anders Grönlund - Jonathan Sigalet
Viktor Ekbom

Robin Alvarez - Jan Muršak - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Simon Hjalmarsson
Christoffer Ehn - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Elmer Söderblom - Karl Henriksson - Theodor Niederbach
Linus Nässén