Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Ännu en förlust i Skåne

11 april 2021 17:21
SHL

Frölunda HC föll även i den andra kvartsfinalen mot Rögle BK.


Rögle BK kom ut starkt till den andra kvartsfinalen och inledde piggt, inspirerat och var det klart bättre laget i den första perioden. Skåningarna var ett par högkvalitativa chanser ifrån ledningsmål under en akt där Frölunda HC bara mäktade med två skott på mål.

Frölunda fick en mardrömsstart på den andra perioden, för redan efter 53 sekunder hade Rögle tagit ledningen genom Daniel Zaar, efter att man vunnit puck i Frölundas försvarszon. Det skulle också vara tufft för Frölunda att ta sig in i matchen på riktigt och att utmana ett otroligt stabilt och välspelat Rögle. Men knappt halvvägs in i matchen hände något radikalt. Man började kampa, låg betydligt närmre Röglespelarna och fick med det mer och mer tryck i anfallszon. Tack vare det kunde Robin Alvarez, ifrån slottet, hålla undan pucken från motståndare och knäppa in ett backhandavslut bakom Christoffer Rifalk till 1-1.

– Tanken var att jag skulle vända över på forehand, men Mattias Sjögren kom och låg tight mot mig, så jag fick ändra mig. Försökte bara skydda pucken med vänsterbenet och skicka den mot bortre stolpen, kommenterade Robin Alvarez i C More om målet.

En olycklig och onödig utvisning gav dock kort därefter möjlighet för Rögle att åter koppla greppet, där Niklas Hansson tryckte in ett skott ifrån blålinjen i det numerära överläget, mindre än två minuter efter kvitteringen. Men Frölunda gav sig inte, hittade tillbaka till det tunga spelet ett par minuter senare och stod för en stark avslutning på perioden, med hjälp av två numerära överlägen – som dock inte heller de kunde utnyttjas.

– Tungt att släppa in det målet när vi jagat ikapp, spelat bra och kvitterat, kommenterade Robin Alvarez och utvecklade:
– Vi flyttade upp allting och försökte ligga tightare på dem. Vi känner att när vi ligger nära och kommer upp med laget så får de det tufft.

Ännu en mardrömsstart

Även starten på den tredje perioden var en bedrövlig sådan för Frölunda, som efter 57 sekunder släppte in 3-1 efter ett direktskott ifrån slottet av Eric Gélinas. Mindre än fyra minuter senare small det igen bakom Johan Mattsson, när Adam Tambellini avgjorde matchen med ett distinkt handledsskott i krysset.

Jan Muršak reducerade förvisso när tre minuter återstod och gästerna försökte sig på en push, men en felpassning på blålinjen gav istället Rögle möjligheten att fastställa slutresultatet 5-2 i tom kasse.

– Sista tio minuterna i andra perioden är jag nöjd med. I övrigt så tycker jag att vi var tvåa på allt. Det var en riktig skitmatch, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Det krävs skärpa av killarna, att de gör sig spelbara och vill slå bra passningar. Vi slog så många dåliga passningar idag så att jag är alldeles häpen över hur vårt passningsspel kan vara så här dåligt. Vi måste upp många nivåer om vi ska ha någon chans här, för så dåligt som vi spelade i dag så är vi ett enkelt byte för alla lag. Vi måste verkligen förbereda oss inför nästa match och vara skärpta från start, avslutade Roger.

Kommande matcher
Kvartsfinal 3 – Tisdag 13/4, kl 19:00, Frölunda HC - Rögle BK,
Kvartsfinal 4 – Onsdag 14/4, kl 19:00, Frölunda HC - Rögle BK.

Highlights från matchen ser ni via den här länken.

Matchstatistik

Rögle BK - Frölunda HC 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)
Rögle leder med 2-0 i matcher Skott:
26-24 (11-2, 3-12, 12-10)
PIM: 6-6 (2-2, 4-4, 0-0)

Period 1

Period 2
1-0 (20:53) | Daniel Zaar (Simon Ryfors)
1-1 (29:04) | Robin Alvarez (Jan Muršak, Max Friberg)
2-1 (30:41) | Niklas Hansson (Simon Ryfors, Dennis Everberg) PP1

Period 3
3-1 (40:57) | Eric Gélinas (Dennis Everberg, Simon Ryfors)
4-1 (44:29) | Adam Tambellini (Daniel Zaar, Samuel Jonsson)
4-2 (57:09) | Jan Muršak (Jens Olsson, Mattias Norlinder)
5-2 (58:43) | Erlend Lesund (Brady Ferguson) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Mattias Norlinder
Anders Grönlund

Robin Alvarez - Jan Muršak - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Simon Hjalmarsson
Christoffer Ehn - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Linus Nässén - Joel Lundqvist - Theodor Niederbach
Joel Mustonen