• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

Norsk seger

28 februari 2019 21:37
SHL

I en match som länge stod och vägde lyckades Frölunda HC till sist dra längsta strået mot Örebro HK när två norrmän lade i en extra växel och avgjorde i slutskedet.


GÖTEBORG | Örebro HK har i några säsonger varit ett väldigt tacksamt motstånd för Frölunda HC:s del och när Frölunda i oktober i vann denna säsongs första möte emellan lagen var det lagets 11:e raka seger mot Örebro. Den sviten bröts med råge en dryg månad senare, när Närkingarna tog en 7-1-seger i Behrn Arena och fyllde på med att också OT-segra det tredje mötet.

På februaris sista dag såg Frölunda ganska ofta ut att vara lite farligt ute, i en match där ett formstarkt Örebro (sex segrar på sju matcher) stod för en mycket bra bortamatch och störde Frölunda enormt.

FRÖLUNDA HAR VARIT STEKHETA i numerärt överläge på senaste tiden (8 mål på 17 numerära överlägen i de fem senaste matcherna inför Örebromötet) och när Simon Hjalmarsson en dryg kvart in i matchen gjorde 1-0 i just den spelformen var det sjätte matchen i följd med ett Frölundamål i numerärt överläge. Det var också Simon Hjalmarssons 100:e poäng i Frölundatröjan.
Gästande Örebro var dock inte långvariga med att replikera, utan bara halvminuten senare kunde backen Linus Arnesson hitta nätet med ett skott ifrån blålinjen som överlistade en välskymd Johan Mattsson i kassen.

Moro avslutning

Matchen stod länge böljandes och efter Arnessons kvitteringspuck skulle det dröja nästan 40 minuter innan någon av de så välspelande målvakterna (Johan Mattsson och Jhonas Enroth) skulle kapitulera, men när det väl skedde – då skulle det bli en norsk fest utan dess like.

Med drygt sex minuter kvar av den tredje perioden Max Friberg satte högsta fart och kom i ett två-mot-ett-läge med Mats Rosseli Olsen, som fick passningen och distinkt lyfte upp pucken i nättaket ovanför Enroth och såg till att Frölunda åter hade ledningen – och också bröt en mållös svit på elva raka matcher.
Bara 2,5 minut senare var det landsmannen Mattias Nørstebø som följde med upp i ett anfall och rakade in 3-1 med vad som var hans första mål i en skadeförstörd säsong, och Frölunda rusade mot seger med en rask hurtigrutsliknande avslutning.

Mats Rosseli Olsen höll sig ånyo framme i slutskedet och fastställde slutresultatet 4-1 i tom kasse med kvällens andra mål.

– Jag har ju inte gjort mål innan jul under någon säsong, tror jag. Skadorna har förstört mycket, men kul att vara tillbaka nu när det drar ihop sig, sade Mattias Nørstebø själv efter matchen.
– Grymt skönt att kunna vinna den här matchen. Vi hade problem där ute under de första två perioderna, där de rullade rätt bra med oss och det var ett rån att vi tog med oss poäng i dag. Krigarinsats av grabbarna, avslutade Nørstebø.

Kommande matcher
Lördag 2/3, kl 18:00, Rögle BK - Frölunda HC,
Tisdag 5/3, kl 19:00, Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter),
Fredag 8/3, kl 19:00, HV71 - Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC – Örebro HK 4-1 (1-1, 0-0, 3-0)
Skott:
27-27 (12-12, 7-8, 8-7)
PIM: 4-16 (0-12, 4-2, 0-2)
Publiksiffra: 9’459 åskådare

Period 1
1-0 (15:26) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Max Friberg) PP1
1-1 (15:59) | Linus Arnesson (Jonathan Andersson, Anton Hedman)

Period 2

Period 3
2-1 (53:28) | Mats Rosseli Olsen (Max Friberg)
3-1 (55:59) | Mattias Nørstebø (Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson)
4-1 (59:23) | Mats Rosseli Olsen (Patrik Carlsson) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Arvid Söderblom)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom – Mattias Nørstebø
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Sebastian Stålberg - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson - Linus Nässén
Oliwer Fjellström