Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt

Anton Blidh till A-truppen med första rookiekontraktet

22 januari 2014 11:00

Frölunda HC och forwarden Anton Blidh, 18, har i dagarna undertecknat ett avtal som sträcker sig till 30 april 2016. Avtalet är ett sk Rookiekontrakt och är det första som skrivs i Sverige.


Det är i det senaste kollektivavtalet i SHL som även kontrakt för unga spelare regleras. Spelare i SHL som är mellan 18-21 år och som spelat 100 minuter i SHL erbjuds automatiskt ett A-lagskontrakt när 100 minuter uppnåtts. Det gjorde Anton Blidh i förra veckan.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:
-Det här är extra roligt av två skäl. Dels förstås att vi kan plocka upp ytterligare en ung, skicklig och utvecklingsbar till spelare till A-truppen, dels att Frölunda är först med att skriva det nya Rookiekontraktet. Det stimulerar hela föreningen att fortsätta med det utvecklingsarbete vi gjort under många år nu.

Roger Rönnberg, huvudtränare Frölunda Indians:
-Anton har spelat över 100 minuter i SHL. Det är rätt så mycket speltid och ett mått som något på att han är en stor talang. Vi ser dessutom en stor potential i Anton för framtiden.

–Nu jobbar vi med en plan för Anton som gör att han kan fortsätta utvecklas. Planen innebär spel och träning med både A-laget, J20 och kanske även nån period spel hos nån samarbetsklubb.

#18 Anton Blidh:
-Det har ju alltid varit min dröm att få spela med Frölundas A-lag. Nu är jag där och känner mig ännu mer stimulerad att jobba ännu hårdare för att visa att jag verkligen hör hemma där också.

–Jag hoppas förstås att jag får spela så mycket som möjligt, men jag vet att konkurrensen är stenhård. Men det är en utmaning som jag gillar.

Anton Blidh är född 1995 i Mölnlycke, har Härryda HC som moderklubb och draftades i den sjätte rundan som spelare #180 totalt, av Boston Bruins i somras. Han går nu sista året på Hockeygymnasiet i Göteborg och har spelat med Frölunda sedan U12.