• Huvudsponsorer

Förlust, igen

1 september 2019 18:35
CHL

I fredags spelades första omgången av Champions Hockey League för Frölunda HC, som, enligt många, något oväntat förlorade mot österrikiska Graz 99ers (5-6 efter straffar). I andra gruppspelsomgången stod tjeckiska Mountfield HK för motståndet, och även de skulle göra jobbet svårt för Roger Rönnbergs mannar.


GÖTEBORG | Frölunda var det lag som, efter en svängig inledning med kompakt försvarsspel, kunde ta tag i taktpinnen under den första periodens andra halva. Gästerna stod för ett stabilt försvarsspel igenom hela matchen och backades utöver det av en suveränt spelandes Marek Mazanec i målburen. Samuel Fagemo fick matchens första riktigt bra målchans när han, fint serverad av Johan Sundström, fick skottläge i slottet, men utan att lyckas överlista Mazanec.

Tidigt i andra perioden fick Frölunda en möjlighet att ta kommando i och med numerärt överläge. Spelet i fem mot fyra var en spelsekvens som hade kunnat ge Frölunda en desto trevligare mittenakt och en mer komfortabel resa mot slutsignalen, för bara i andra perioden hade man tre tillfällen i spel fem mot fyra, som alla gick resultatlösa.
Istället stod Mountfields Ales Jergl i vägen för Anders Grönlund, blev fri med Niklas Rubin och kyligt lade in ledningspucken för tjeckerna, halvvägs in i mittenakten. Bara drygt tre minuter senare slog gästerna till igen och utökade till 2-0, då när Philip Samuelsson på måfå rakade in en puck ifrån sargen och överlistade Rubin.

Till sist skulle ändå Frölunda få utdelning i numerärt överläge, och det med två tjeckiska spelare i utvisningsbåset. I spel fem mot tre pricksköt Rhett Rakhshani in sitt första mål för säsongen och skänkte hopp till Frölunda i den andra perioden.

Räckte in hela vägen

Niklas Rubin briljerade i Frölundamålet tidigt i den tredje perioden när Mountfield skapade ett anfall där Rubin ställdes framför tre avslut på kort tid – och räddade alla.
Gästerna var ändå några snäpp vassare i den tredje perioden, höll undan defensivt och gick hårt framåt när tillfällena gavs, i försök att vinna matchen. Sex minuter in kom också gästernas tredje mål, då Lukáš Cingel blev bortglömd framför Rubin och relativt enkelt kunde raka in en retur till 3-1.

Tiden tickade på ganska kvickt och Frölundas uppförsbacke blev desto brantare, men så kom tillfället där Frölunda gavs chansen att ta sig in i matchen, i och med sitt sjunde numerära överläge i matchen. Väl där gjorde Rhett Rakhshani som i mittenakten, rakade in en retur och reducerade till 3-2 med sitt knappt tre minuter kvar. Närmre lyckades dock inte Frölunda komma, trots en extra utespelare och press mot gästernas mål i slutet, utan Mountfield tog alla tre poäng och förkunnade att Frölunda har inlett CHL-säsongen med två förluster på lika många matcher.

Kommande matcher
Torsdag 5/9, kl 20:20, Graz 99ers - Frölunda HC (Champions Hockey League),
Lördag 7/9, kl 17:00, Mountfield HK – Frölunda HC (Champions Hockey League,
Lördag 14/9, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF (SHL-premiär) | Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Mountfield HK 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Skott:
31-22 (9-6, 10-11, 9-5)
PIM: 2-14 (0-2, 0-8, 2-4)
Publiksiffra: 3 895 åskådare

Period 1

Period 2
0-1 (30:40) | Aleš Jergl (utan assist)
0-2 (34:00) | Philip Samuelsson (Tomáš Vincour, Radovan Pavlík)
1-2 (35:44) | Rhett Rakhshani (Ryan Lasch, Jacob Moverare) PP2

Period 3
1-3 (46:01) | Lukáš Cingel (Oskars Cibulskis, Tomáš Vincour)
2-3 (56:19) | Rhett Rakhshani (Jacob Moverare, Ryan Lasch) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz - Anders Grönlund
Julius Bergman

Samuel Fagemo – Johan Sundström – Mats Rosseli Olsen
Simon Hjalmarsson – Nicklas Lasu – Ryan Lasch
Patrik Carlsson – Jacob Peterson – Rhett Rakhshani Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Sebastian Stålberg