• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

Fällande mittenakt

18 oktober 2018 21:06
SHL

En usel andraperiod blev ödesdiger för Frölunda HC när Luleå HF gästade Scandinavium och tog samtliga tre poäng.


GÖTEBORG | Redan i sitt första byte steppade bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm fram och bjöd på ett elegant samspel innan man serverade Samuel Fagemo framför kassen, som med ett skott i utsidan av buren var ytterst nära att ge Frölunda HC ledningen redan efter 45 sekunder. Men unge Fagemo skulle hamna på Scandinaviumbesökarnas läppar ganska snart därpå efter att han frispelats av Viktor Ekbom och haft fri gata mot Niklas Rubin i Luleå HF:s mål. Den långa betänktetiden tog 18-åringen positivt, höll kyligt pucken, väntade ned Rubin innan han lyfte upp en backhand och gav Frölunda en 1-0-ledning på tavlan drygt fyra minuter in i matchen.

– Jag hann allt tänka lite där, en klassisk spelvändning och friläge där det bara var att hänga dit den. Det var skönt att få ta ledningen där, kommenterade Fagemo själv målet till C More i den första periodpausen.

Frölunda stod för en stabil inledningsperiod och kontrollerade Luleå i mångt och mycket, och turades i stunder om att trycka ned gästerna i deras zon. Men gästerna hittade en liten väg in i slutet av perioden, fick lite press mot Johan Gustafsson i målet och skulle sedan stå för en enorm scenomvändning i mittenakten. Omgående i den andra perioden skrinnade Luleå ut, tog kommando och kvitterade till 1-1 med mindre än 1,5 minut avverkade.
I en period där absolut ingenting stämde och Frölunda knappt fick någonting att falla tillbaka på så skulle också resultattavlan känna på fall. Trots två avklarade numerära underlägen så skulle ändå Luleå få utdelning på sitt spelövertag och tog ett stadigt grepp om matchen när man i mittenakten också både tog och utökade ledningen till 3-1 innan den andra periodvilan.

Utelåsta

Frölunda hade riktigt svårt att ta sig tillbaka in i matchen och det blev desto värre när Luleå - drygt två minuter in i den tredje perioden - utnyttjade ännu en rapp kontring och på nytt utökade ledningen då Robin Kovacs stötte in 4-1 bakom ”JG”..
Gästerna stod sedan för en välspelad, organiserad och solid tredjeperiod och låste mittzon totalt för ett Frölunda som hade svårt att hitta nycklar för att låsa upp norrbottningarnas försvarsspel.

I ett sista, desperat försök i jakt på inhämtning plockade Roger Rönnberg ut Johan Gustafsson för en extra utespelare, men Luleås Johan Forsberg svarade med att raka in pucken i den tomma buren och fastställde slutresultatet 5-1.

– Vi hade ingen bensin i dag, av någon anlnedning, suckade Roger Rönnberg på presskonferensen efter matchen och utvecklade:
– Jag vet ej vad det beror på, men jag tror att det beror på träning. Vi har rest oerhört mycket på sista tiden och inte kunnat träna på den nivå vi har velat. I kväll stod vi still och spelade hockey, spelade Luleå precis i gapet och det går inte att vinna då. Vi hade fyra raka segrar före den här matchen och kände oss starka men med den här arbetsinsatsen så går det inte att slå Luleå. Form är en färskvara, det får vi genom att träna bra. Så det fokuserar vi snabbt på imorgon och kommer tillbaka starkare på lördag, avslutar Roger.

Nästa hemmamatch äger rum på lördag, då vi i Scandinavium gästas av HV71. Matchstart är 15:15 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC - Luleå HF 1-5 (1-0, 0-3, 0-2)
Skott:
16-35 (8-12, 4-13, 4-10)
PIM: 18-2 (0-0, 14-0, 4-2)
Publiksiffra: 9’328 åskådare

Period 1
1-0 (4:15) | Samuel Fagemo (Viktor Ekbom)

Period 2
1-1 (21:24) | Emil Larsson (Robin Kovacs, Einar Emanuelsson)
1-2 (26:48) | Petter Emanuelsson (Jack Connolly, Daniel Sondell)
1-3 (35:58) | Karl Fabricius (Carl Mattsson)

Period 3
1-4 (42:09) | Robin Kovacs (Emil Larsson, Jesper Sellgren)
1-5 (58:48) | Johan Forsberg (Oscar Engsund, Emil Larsson) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Jonathan Sigalet - Jacob Moverare
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
Kristoffer Gunnarsson

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Max Friberg - Linus Nässén - Lucas Raymond
Tim Söderlund – Simon Hjalmarsson – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Oliwer Fjellström