• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Frölunda föll kort

10 januari 2019 21:26
SHL

Frölunda HC stod för en mycket solid och kvalitativ insats i Gävle, men en storspelande David Rautio vann matchen åt ett desperat Brynäs IF.


GÄVLE | I Gavlerinken möttes Frölunda HC och Brynäs IF för tredje gången den här säsongen i vad som blev en tät historia - precis som de tidigare två mötena. Frölunda stod som OT-segrare i båda de tidigare mötena (1-0 på hemmaplan, 4-3 i Gävle), och även i kväll skulle matchen avgöras efter förlängning.

Ryan Lasch (som i tisdagens CHL-match mot HC Plzen stod för ett mål och två assists i återkomsten efter knäoperationen) gjorde inte bara SHL-återkomst, utan också sin 200:e match i Frölundatröjan, och var inblandad i många av de lägen som skapades offensivt. Inte minst när han i mittenakten både fick ett friläge och ett kanonläge på en retur ifrån Brynäsmålvakten David Rautio, men någon poäng blev det inte i afton för poängsprutan.

Det var Frölunda som tog ledningen och så genom en kvick omställning där Joel Lundqvist och Rhett Rakhshani byggde upp, förde upp pucken innan Max Friberg stötte in Rakhshanis passning, från en position nära Rautio. Friberg var ödmjuk och snabb med att rosa framspelningen från den amerikanske lagkamraten:

– Det var Rhetts mål, det var han som hittade min klubba mer eller mindre. Jag försökte ha bladet i isen och han prickade det perfekt.

Trots en otroligt väl genomförd period - en av de bästa den här säsongen, enligt Roger Rönnberg själv - så kunde en storspelande David Rautio i Brynäsmålet ta undan Frölundaanstormningarna och hålla kvar Brynäs i matchen. Det var till sist också hemmalaget som istället kvitterade och stod för mittenaktens enda mål då Ryan Gunderson, direkt på offensiv tekning, satte ett hårt direktskott förbi Johan Mattsson till 1-1 - ett resultat som huvudtränare Roger Rönnberg inte var allt för belåten med inför den tredje perioden:

– Jag tycker att vi gjorde en av våra bättre perioder prestationsmässigt i anfallszon. Lite slarvigt i egen zon vilket ledde till att de skapade lite för mycket på den lilla istid de hade i vår zon. Vi måste göra mål, spela rakare, ta mer skott, skymma målvakt och vara lite mer bestämda in mot mål i den tredje perioden. Det är en stor skillnad på att skjuta en puck mot mål och att verkligen vilja ha in den till varje pris, avslutade Roger.

Tight och jämnt

Period tre blev en tight och jämn historia, med två lag som turades om att föra spelet i anfallszon - och båda lag hade sina möjligheter att avgöra. Frölunda hade många fina lägen att avgöra, men det var David Rautio som förstörde gästernas möjligheter på riktigt, och stod i vägen gång på gång. När även säsongens tredje match gick till förlängning så växte 33-åringen än mer. Frölunda fick en gyllene chans att avgöra i förlängning, och skapade flertalet vassa chanser i slottet, där Rautio stoppade allt. Istället kontrade Brynäs genom Emil Forslund, som efter ett bommat friläge fick se Daniel Mannberg raka in returen och säkra extrapoängen för Brynäs. Förlusten var Frölundas tredje i följd i SHL-sammanhang, på lördag väntar bortamatch mot Mora.

Kommande matcher
Lördag 12/1, kl 18:00, Mora IK - Frölunda HC,
Tisdag 15/1, kl 17:30, Champions Hockey League semifinal 2 av 2, HC Plzen - Frölunda HC,
Torsdag 17/1, kl 19:00, Frölunda HC - Färjestad BK (Biljetter),

Matchstatistik

Brynäs IF - Frölunda HC 2-1 OT (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Skott:
21-33 (8-9, 4-11, 7-7, 2-6)
PIM: 6-4 (4-2, 0-0, 0-2, 2-0)
Publiksiffra: åskådare

Period 1
0-1 (16:29) | Max Friberg (Rhett Rakhshani, Joel Lundqvist)

Period 2
1-1 (37:56) | Ryan Gunderson (Simon Bertilsson, Joel Kellman)

Period 3

Förlängning
2-1 (64:38) | Daniel Mannberg (Emil Forslund, Ryan Gunderson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Gustav Lindström
Chay Genoway - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Filip Westerlund

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Joel Mustonen - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström