• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Blidh till Boston

29 maj 2015 15:00

Anton Blidh lämnar Frölunda Indians för spel i Boston Bruins nästa säsong.


Det har gått fort för Anton Blidh. För två år sedan inledde han säsongen i Frölundas Indians J20-lag, men flyttades upp i a-laget och spelade till sig ett rookie-kontrakt.

Förra året flyttade han på allvar in i a-lagets omklädningsrum och spelade under säsongen 48 matcher – under jul och nyår var han indisponibel för JVM-spel i Kanada.

– Boston hörde av sig efter JVM och berättade att de var intresserade, säger Anton Blidh som efter säsongen fick ett nytt samtal och beskedet: Vi vill ha dig.

– Jag funderade mycket och pratade med mina föräldrar och agent. Jag trivs ju så bra i Frölunda, men kände att min spelstil passar för små rinkar. Och att spela i NHL är ju min största dröm, som jag jobbat hårt för.

20-årige Blidh har skrivit på ett treårsavtal, tvåvägs, med NHL-laget Boston Bruins och han har förutsättningarna klart för sig.

– Jag skall dit och köra och inte vika ner mig. Mitt mål är att slå mig in i Boston, förklarar den rivige forwarden som kör klart försäsongsträningen med Frölunda och åker över till USA och Boston för en sommarcamp 12 juli.

– Det kommer att bli en ny upplevelse, jag har ju bott hemma fram till nu. Men jag känner ju Linus Arnesson sedan tidigare och Loui (Eriksson) är ju där.

Hur hade du tänkt dig följa Blåvitt, då?

– Det finns internet och jag får väl streama matcherna – Blåvitt och Frölundas.

För Frölundas general manager Christian Lechtaler kommer inte Anton Blidhs flytt som någon överraskning – dialogen med Boston har varit öppen och igång ett tag.

– Vi har haft en plan för det här sen i våras och vi har en bra relation med Boston och ”Pebben” (Per-Johan Axelsson). Vi önskar Anton all lycka till och hoppas det går bra för honom.

Boston Bruins Europa-scout Per-Johan ”Pebben” Axelsson förklarar varför NHL-klubben bestämt sig för att skriva kontrakt med Anton Blidh redan nu:

– Han har rätt egenskaper och han arbetar hårt. Vi har framförallt fastnat för hans spel i boxplay. Boston vill samtidigt passa på att tacka Frölunda för ett gott samarbete och en bra dialog under den här processen.