• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

1st overall - Rasmus Dahlin

23 juni 2018 02:35
NHL

"With their first pick of the NHL Draft 2018, Buffalo Sabres choose, from Frölunda HC, d-man Rasmus Dahlin". Ungefär så lät det en knapp kvart innan klockan slog två, natten mellan midsommarafton och midsommardagen 2018, när Rasmus Dahlin blev vald som första spelare i NHL-draften.


DALLAS | Rasmus Dahlin har varit det stora namnet på de allra flestas läppar inför årets upplaga av NHL-draften och sedan det, den 28:e april, lottades att draftens förstaval gick till Buffalo Sabres har den Trollhättan-föddes framtid spåtts till USA:s östkust.

När klockan slog 01:49 på midsommaraftonens natt stod det också klart att Buffalo definitivt valt just Rasmus, som förkunnade att han – som blott andra svensk genom tiderna – blivit vald som första spelare i 2018 års NHL-draft.

– Det känns fantastiskt och det är en dröm som går i uppfyllelse, uttrycker Rasmus i direktsändningen kort efter Buffalos val.
– Jag har hört så mycket bra om Buffalo Sabres och vill bara att allting ska dra igång nu. Jag är laddad!

Mats Sundin var den första svensk att gå som nummer ett i en NHL-draft, när han 1989 draftades av Quebec Nordiques. Rasmus Dahlin är nu den andra svenska spelaren att bli vald som etta, och således första svenska backen att skrivas in i historieböckerna med den åtråvärda noteringen.
– Det är svårt att ta in faktiskt och det är mycket känslor som går runt i kroppen när man tänker på det, men så klart är jag jättestolt och glad.

Inga andra Frölundaspelare blev tingade i den första rundan av årets NHL-draft - vilket heller inte var någon större skräll - men det blev till sist, med svenska ögon sett, en riktigt fin förstarunda som ägde rum i American Airlines Center. Totalt blev hela sex svenskar draftade i första rundan, varav hela fem av dem var backar.

(#Totalt draftval, spelare, position (klubb), NHL-klubb)
#1 Rasmus Dahlin, back (Frölunda HC), Buffalo Sabres
#8 Adam Boqvist, back (Brynäs IF), Chicago Blackhawks
#23 Isac Lundeström, forward (Luleå HF), Anaheim Ducks
#24 Filip Johansson, back (Leksands IF), Minnesota Wild
#27 Nils Lundkvist, back (Luleå HF), New York Rangers
#28 Rasmus Sandin, back (Sault Ste. Marie Greyhounds), Toronto Maple Leafs
Utöver dessa valdes också den tyske forwarden Dominik Bokk (till vardags i Växjö Lakers).

Under lördagseftermiddagen/kvällen, svensk tid, ägde rundorna 2 till och med 7 rum i American Airlines Center och det blev en ganska händelsefattig tillställning ur Frölunda HC:s perspektiv. Det var nämligen ingen Frölundaspelare utöver Dahlin som blev tingad i denna draft. Däremot var det en bra draft sett med svenska ögon då hela 30 svenska spelare blev draftade och därmed slog det gamla rekordet på 28 svenska spelare. Hela listan över draftade spelare finner du via den här länken.