• Huvudsponsorer

Ny roll för Lignell

2 juni 2020 08:00
FHC

Erik Lignells tjänst förändras i samband med kontraktsförlängningen till 2024.


En efter en förlänger Frölundas ledarteam sina kontrakt – Roger Rönnberg till 2025 så sent som i förra veckan – och Erik Lignell är inget undantag. Men: i Lignells fall handlar det nya avtalet inte bara om tre ytterligare säsonger utan om en helt ny tjänst.
– Han har ett år kvar på sitt tidigare kontrakt, men vi väljer att göra om arbetsbeskrivningen redan nu. Eriks nya titel blir analytiker och vi är glada över att han blir kvar. Erik är en viktig kugge i coachteamet, berättar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Erik Lignell kom till Frölunda Indians 2011 som videocoach och den etiketten har hängt med trots att hans arbete utvecklats över tid. Att ändra till analytiker ger en tydligare bild av vad Lignell sysslar med egentligen.
– I min nya roll skall jag ta ett större helhetsgrepp om våra analysverktyg. Vi skall använda oss av rätt utrustning och dra rätt slutsatser av all information och data vi analyserar. Jag skall driva utvecklingen framåt på det här området och vi skall vara bäst, säger Erik Lignell och blir konkret:
– Min roll är att tolka data och hitta detaljerna som gör skillnad i vårt spel och hur vi tränar – taktiskt, tekniskt och fysiskt. Vi i coachteamet arbetar i en akademisk miljö, vi fattar beslut utifrån fakta och inte vad vi känner.
Ny roll och tre säsonger till – funderingar kring det?
– Det är jätteroligt att föreningen tycker att det jag gör är viktigt och som analytiker får jag en tydligare roll i coachteamet.
Erik Lignells nya kontrakt sträcker sig till våren 2024.