• Huvudsponsorer

Säg hej, till Chay!

11 maj 2018 13:00
FHC

Frölunda Indians femte nyförvärv är passande nog kanadensaren Chay Genoway.


I vintras blev Team Kanada bronsmedaljörer vid de olympiska spelen i Sydkorea och i truppen Chay Genoway med nummer fem på tröjan.
Efter sommaren tillhör den 31-årige kanadensaren Frölunda Indians.
”Jag har känt till Frölunda länge och ser verkligen fram emot att komma till Göteborg. Jag vill till ett vinnande lag och jag vill vinna titlar och därför valde jag Frölunda”, säger Genoway som de senaste säsongerna spelat i KHL.
”Jag är van vid Europa åtta månader om året och min bror Colby (med ett förflutet i Mora) har bara bra saker att säga om Sverige och det var viktigt för mig”.
Chay Genoway beskriver sig själv som en relativt liten back med bra skridskoåkning och spelförståelse och statistiken avslöjar dessutom en hel del poäng.
”Frölunda är ett bra ställe att vara på, det finns en kultur och mentalitet som jag vill vara en del av. Att komma till en ny klubb och liga är inspirerande och jag tror jag har något att tillföra”, förklarar kanadensaren och berättar att han faktiskt känner, eller i vart fall känner till, en del spelare i Frölundas trupp:
”Jag har spelat mot Ryan (Lasch) och med Sigalet (Jonathan) i Team Kanada. Och Max Friberg har jag stött på några gånger”.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar backförvärvet från Kanada så här:
”Vi har haft koll på honom i några år och det är grymt att vi kan knyta honom till oss nu. Det är en riktigt duktig skridskoåkare med sina styrkor i offensiven. Chay kommer att bära många minuter hos oss”.

Chay Genoway har skrivit på för två säsonger med Frölunda Indians, till våren 2020.

Charles Chay Genoway
Ålder: 31 år.
Längd: 175 cm.
Vikt: 80 kg.
Moderklubb: Morden MHA, Kanada.
Klubbar: Pembina Valley Hawkes Bantam, Winkler Flyers, Shattucks St. Marys Midget Prep, Vernon Vipers, University of North Dakota, Minnesota Wild, Houston Aeros, Hershey Bears, Dinamo Riga, Spartak Moskva, Jokerit, Lada Togliatti.
Meriter: OS-brons 2018.