• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

Spegelvänd revansch

9 mars 2019 17:54
SHL

Frölunda HC fick chans på snabb revansch mot HV71 och kunde knappa dygnet efter den snöpliga 6-1-förlusten i Kinnarps Arena kontra med exakt samma resultatövertag inför ett slutsålt Scandinavium.


GÖTEBORG | Matchen rivstartade med ett högt tempo och målchanser åt båda håll redan innan matchens första avbrott där Max Friberg sköt över i ett fint skottläge in slottet innan HV71 kontrade och så när kunde ta en tidig ledning genom en Robin Figren-styrning.
Det skulle ta halva den första perioden innan den första målraketen fick skjutas iväg i Scandinavium, och det när Pathrik Westerholm bröt ett HV-uppspel och serverade brorsan Ponthus, som överlistade gästernas målvakt, Jonas Gunnarsson, med ett snärtigt handledsskott ifrån slottet och försatte Frölunda i en 1-0-ledning.

Perioden blev något sönderryckt av ett par utvisningar, som skulle gynna Frölunda i en period när annars HV71 var på väg att skapa sig en väg in med några halvfarliga chanser. Kristofer Berglund fick upp en armbåge högt på Simon Hjalmarsson, vars näsa forsade och satte 30-åringen ur spel för resten av perioden. Tillbaka i spel i mittenakten tog det bara 58 sekunder för smålänningen att raka in en puck i numerärt överläge och ökade ledningen till 2-0.

Special teams gjorde skillnad

Frölunda hade några lyckosamma minuter i den andra perioden där nya HV-utvisningar tidigt i akten gav Frölunda fler chanser, och de bar frukt. Drygt tre minuter in i mittenperioden stod Patrik Carlsson påpassligt framför kassen och kunde raka in en lös puck till 3-0, vilket innebar sjätte raka matchen med poäng för Carlsson.

När Frölunda, drygt halvvägs in i mittenakten, ådrogs sin andra utvisning i matchen så skulle gästerna få en chans att verkligen kunna ta sig in i matchen, men den tog man inte. Istället var det Joel Mustonen som satte fart åt andra hållet, fick med sig Patrik Carlsson i en två-mot-ett-situation som slutade med att Patrik Carlsson blev frispelad och kyligt kunde lirka in pucken emellan Gunnarssons ben till 4-0 – och ”Purres” andra mål för aftonen.

Gediget jobb – full kontroll

Det skulle bli oerhört svårt för gästande HV71 att ta sig tillbaka in emot ett stabilt och gediget jobbande Frölunda, som stängde till defensiv zon på ett högklassigt sätt denna kväll. Markus Ljungh spräckte Johan Mattssons nolla efter sju minuter, och knappt två minuter senare skulle ändå HV71 få en gyllene chans på ytterligare reducering i och med ett numerärt överläge – men där visade Frölunda prov på den stora skillnaden emellan lagen denna afton.

Jacob Moverare lyfte ifrån egen zon in en puck i tom kasse när 2:25 återstod av matchen och säkerställde definitivt segern och tre poäng. I slutminuten skulle Frölunda också för tredje gången i matchen ta vara på ett numerärt överläge och fullborda revanschen när Rhett Rakhshani skarvade in pucken ifrån nära håll och fastställa slutresultatet, som precis som igår skrevs 6-1.

– Vi saknade den här skärpan i går. Det är så lite som skiljer mellan lagen i SHL så har man inte den sista koncentrationen att sätta pass på blad, att gå hela vägen ut i närkamp och få stopp så blir det väldigt lätt att några situationer tippar över till det andra laget, som igår. Den skärpan hade vi under stora delar i dag, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

– Den andra perioden var en vansinnigt bra hockeyperiod med massor av fysiskt spel och det känns som om att vi behöver få den slutspelsaktiga typen av matchbild för att komma igång och hitta den här skärpan. En bra läxa, de här två matcherna, om hur lite det är som avgör och hur liten skillnaden är på att att vinna eller förlora med 6-1. Så pass tight är den här ligan, avslutade Roger.

Kommande matcher
Tisdag 12/3, kl 19:00, Djurgårdens IF - Frölunda HC,
Torsdag 14/3, kl 19:00, Frölunda HC - Brynäs IF (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – HV71 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Skott:
27-25 (11-10, 7-6, 9-9)
PIM: 6-12 (2-8, 2-2, 2-2)
Publiksiffra: 12’044 åskådare

Period 1
1-0 (09:52) | Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm)

Period 2
2-0 (20:58) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Ponthus Westerholm) PP1
3-0 (23:08) | Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Chay Genoway) PP1
4-0 (32:30) | Patrik Carlsson (Joel Mustonen, Jonathan Sigalet) SH1

Period 3
5-1 (57:35) | Jacob Moverare (-) ENG
6-1 (59:38) | Rhett Rakhshani (Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley – Gustav Lindström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Anders Grönlund

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Sebastian Stålberg - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Oliwer Fjellström