• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Internationell tjejträff på Campus

7 oktober 2018 09:00
FHC

Frölunda genomförde World Girl Ice Hockey Weekend i lördags.


Helgen är speciellt utlyst av internationella ishockeyförbundet för att arrangera tjejhockeydagar. Flera andra klubbar i Göteborgsområdet arrangerar också tjejhockeyträffar.

Från 11 föreningar kom 41 tjejer och 11 ledare. Tjejerna som var med var från 5 till 14 år. Många förväntansfulla tjejer träffades i Frölundaborg. Efter avprickning bar det av till omklädningsrummen som snart blev proppfulla, men inga ledsamheter för det. Alla var glada och förväntansfulla. Göran Pegenius höll en kortare genomgång med alla spelare, ledare och föräldrar. Ute på isen var alla tjejer indelade i fem olika lag. Passet började med lite skridskoövningar som alla klarade jättefint. Efter detta blev det skridskoåkning med puck huller om buller till musik. När musiken slutade skulle alla stanna med pucken under kontroll.

Efter det var det dags för spel. Vi spelade i två zoner och i mittzon körde vi lite teknikträning med puck. Lagen var indelade så alla hade spelare i alla åldrar. De äldsta tjejerna i varje lag spelade mot varandra och så även de yngsta. Byte vid signal gjorde att de alltid bytte samtidigt. Det fungerade jättebra. Innan träningen tog slut med många trötta tjejer var det dags för gruppfoto. Efter träningen fick alla tjejer chokladdryck och banan. Stort tack alla för en fantastisk tjejträff. Nästa planerade tjejträff är i Frölundaborg onsdag 14 november.

Förutom dessa träffar har Frölunda en tjejhockeyskola samt en separat grupp för tjejer födda 2010. Mer information om tider m.m. hittar du på den här länken.