• Huvudsponsorer

En poäng poängen

14 oktober 2019 13:00
CHL

Frölunda Indians är på väg till Wales och den avgörande CHL-gruppspelsmatchen mot Cardiff Devils.


Nej, Frölunda Indians låter sig inte luras av trygga 9-2 i Frölundaborg för en vecka sedan. Inte heller av en allmän och generaliserande uppfattning att brittisk hockey kanske inte håller högsta europeiska nivå. En poäng måste hem till Göteborg för att titelhållarna skall ta sig till ännu ett CHL-slutspel, så ser de enkla förutsättningarna ut.
– Vi är medvetna om matchens vikt och är fullt fokuserade på vad vi skall göra. Cardiff är ett lag med många skickliga spelare som följer en tydlig matchplan, säger Frölundas assisterande tränare Kristofer Näslund.
Faktum är att Cardiff Devils inte förlorat hemma i Viola arena i CHL ännu. Tjeckiska Mountfield fick stryk med 3-2 och österrikiska Graz med 4-3 på övertid, låt vara i säsongens två inledande matcher.
Dessutom: Viola arena, som tar 3 088 åskådare, är ett livligt och engagerat ställe – och i princip alltid knökat enligt Cardiffs assisterande tränare Luke Piggott.
– Vi har hittat en nivå som närmar sig den vi hade i slutet av säsongen och jag gillar hur vår trend ser ut. Men vi måste ha tålamod mot Cardiff och spela i ett tempo som dom inte är vana vid. Gör vi det får vi effekt i slutet av matchen, förklarar Kristofer Näslund.
Frölunda Indians reste till Cardiff under måndagen, kommer hem igen på onsdag kväll och möter Växjö i Scandinavium på torsdag och Malmö i samma arena på lördag.
Funderingar kring det, Kristofer Näslund?
– Jag har inte ens tänkt på hur vårt program ser ut resten av veckan. Vi koncentrerar oss på Cardiff och tar de andra matcherna när de kommer.
Frölunda Indians avgörande CHL-match mot Cardiff Devils direktsänds på Viaplay på tisdagskvällen, nedsläpp 20.30.