• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Joel Lundqvist historisk

16 januari 2021 20:16
SHL

Frölunda HC besegrade Färjestad BK i Karlstad och Joel Lundqvist blev historisk med flest mål i Frölundas historia.


Inför lördagsmötet mellan Frölunda HC och Färjestad BK hade de sju tidigare SHL-mötena (nio om man räknar in Champions Hockey League-mötena 2019) slutat med hemmaseger. Senast Frölunda vann i Löfbergs Arena var i slutet av 2018, en trend på fem raka förluster (med CHL-mötet inräknat).

Vi fick bevittna en mycket underhållande matchinledning, där en frejdig hockey med högt tempo och hög kvalité stod på agendan. Frölunda skapade under kort tid två riktigt vassa möjligheter att ta ledningen, när först Stefan Elliott avslutade direkt i ett tre-mot-ett-läge och Johan Sundström dryga minuten senare spelades fri av Simon Hjalmarsson, men blev avväpnad av en mycket fin stödhandsräddning från Henrik Haukeland i hemmalagets mål.
Istället var det Färjestad som bryta dödläget och ta ledningen i matchen. I en kvick omställning frispelades Daniel Viksten i slottet och lyfte upp pucken högt i nättaket när drygt två minuter återstod av den första perioden.

Hemmalaget fick ett jätteläge att utöka ledningen direkt i inledningen av den andra perioden, när den före detta Frölundaspelare Jacob Peterson fick ett friläge, men Niklas Rubin var vaken och räddade avslutet med plockhandsken.
Istället för en utökning av ledningen så var det istället Frölunda som skulle ta sig in på måltavlan. I numerärt överläge fick Filip Johansson en fin träff på ett direktskott och kvitterade till 1-1 med 7:49 spelat av den andra perioden.

Nyss nämnde Johansson skulle göra vidare avtryck i matchen, för bara två minuter senare fick han fart med sig runt Färjestadskassen, höll i puck och knäppte upp pucken i första kryss och stod för sitt och Frölundas andra mål i matchen till 2-1.

– Vi kan allt komma upp lite till. Vi är jobbiga att möta och så där, men min känsla är att det böljar lite väl mycket fram och tillbaka, kommenterade den dubbla målskytten Filip Johansson i paus till C More och förklarade sitt andra mål:
– Det var tydligen min tur att göra mål, kul. Jag hade lite flyt i början av situationen, lade ett dåligt skott i block och fick tillbaka pucken. Fick yta att åka på, försökte leta en passningsväg, men det dök inte direkt upp något så jag skickade egentligen bara in den.

Joel Lundqvist historisk

Hemmalaget inledde piggt i den tredje perioden, aktiva mot Rubin i Frölundakassen och bosatte sig stundtals i anfallszon ett tag. Men Frölunda gjorde saker resolut, gav inte vika och började döda tid genom att själva gå offensivt. I efterdyningarna av ett numerärt överläge klev sedan kapten Joel Lundqvist fram, stänkte in 3-1-pucken och inte bara stängde matchen utan blev också historisk i Frölundadräkten.

Kaptenens 9:e mål den här säsongen var hans totalt 237:e mål i Frölunda, vilket innebär att han passerat Niklas Anderssons klubbrekord á 236 och således blivit den målbästa spelare i Frölunda Hockey Clubs historia.

– Det är klart att det känns stort. Det behövdes några matcher, men helt klart kul att inneha rekordet, kommenterade Joel Lundqvist i C More efter slutsignalen och förklarade hur en spelare som han står där med klubbens målrekord:
– Det gäller att stå där framför mål och hoppas den studsar in. Nej, men jag vet mina styrkor i mitt spel. Jag är ingen utpräglad målskytt utan jag vill spela hårt, vinna närkamperna både i yta och vid sarg. Men så har jag fått spela mycket powerplay de sista åren och hittat ytorna framför mål, det hjälper ju till så klart.
– Jag tänkte att ’den ska jag ha’, att ingen skulle kladda och skicka puck out i bytet efter eller något. Så jag var snabb med att ta den, avslutade Joel och syftade på pucken.

Kommande matcher
Tisdag 19/1, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC,
Torsdag 21/1, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Lördag 23/1, kl 15:15, Frölunda HC – Örebro HK,
Torsdag 28/1, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC,
Lördag 30/1, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF.

Matchstatistik

Färjestad BK - Frölunda HC 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
Skott:
19-22 (5-8, 6-8, 8-6)
PIM: 6-4 (2-0, 2-2, 2-2)

Period 1
1-0 (17:55) | Daniel Viksten (Victor Ejdsell, Jacob Peterson)

Period 2
1-1 (27:49) | Filip Johansson (Simon Hjalmarsson, Johan Sundström) PP1
1-2 (29:48) | Filip Johansson (Jens Olsson, Jan Muršak)

Period 3
1-3 (53:59) | Joel Lundqvist (Jan Muršak, Lucas Raymond)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Simon Edvinsson

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Christoffer Ehn - Nicklas Lasu - Robin Alvarez Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Linus Nässén - Jan Muršak - Lucas Raymond
Elmer Söderblom