• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Champions - för tredje gången

5 februari 2019 21:42

Frölunda HC lyckades skrapa fram en av säsongens överlägset jämnaste och bästa insatser när det gällde som mest. Red Bull München fick inte mycket att gå på när Frölunda säkrade tredje titeln i Champions Hockey League.


GÖTEBORG | Ett slutsålt Scandinavium var uppdukat för fest och finalen i Champions Hockey League, en final som vid de fyra tidigare tillfällena inte haft fler än, som mest, 6300 åskådare. Frölunda HC spelade sin fjärde CHL-final och hade i afton chans på sin tredje titel i turneringens historia, denna gången med tyska Red Bull München som motståndare. Ett redan elektrisk, högljudd och snudd på magisk inramning i Scandinavium fick självfallet extra motivation halvvägs in i öppningsakten när Samuel Fagemo, i numerärt överläge, avlossade ett stenhårt slagskott som inte ens den så eminente Danny Aus den Birken förmåddes rädda. Målet var Fagemos fjärde i årets CHL-turnering och innebar en 1-0-ledning för hemmalaget, och Fagemo blev i och med det målet också den yngsta målskytten i en CHL-final.

Just spelet i numerärt överläge (och underläge, ska tilläggas) var ett spelläge som fungerade oerhört bra för Frölunda dagen till ära, och också skulle vara en stor, bidragande faktor för att hemmalaget också kunde dra ifrån på tavlan. Frölunda tog nämligen vara på sina tre första numerära överlägen och ryckte ifrån i den andra perioden.
Bara drygt fyra minuter in i den andra perioden spelades Ryan Lasch helt fri med Aus den Birken och kunde kyligt placera in 2-0 under den tyska målvakten. Lite drygt tio minuter senare var det Ponthus Westerholm, som med en elegant skarvning placerade in pucken emellan skridskon och stolpen till 3-0.

Gästande München saknade inte chanser att ta sig in i matchen, tvärtom. Tyskarna skapade, med snabba omställningar och stundtals längre forceringar, en hel drös med vassa målchanser. Inte minst i det numerära överläget tidigt i mittenakten - vid ställning 1-0 – då Yannic Seidenberg så när fick in ett direktskott längs isen, men Johan Gustafsson stod för en fin benparad i det läget och i det stora hela en fenomenal match.
I en utvisningsrik och special teams-dominerande match skulle det till sist dröja till gästernas sjätte numerära överläge innan Gustafssons nolla sprack. Yasin Ehliz reducerade till 3-1 när 11:29 var spelat av den tredje perioden, och precis som Frölundas mål tillkom även det i numerärt överläge.

Tredje CHL-titeln

Frölunda skrapade fram en av säsongernas klart vassaste insatser och stod för en oerhört solid och imponerande insats. För trots tre- och tvåmålsledning i den tredje perioden så var det just hemmalaget som ville mest, jobbade hårdaste och som faktiskt skapade mest. Red Bull München gjorde ett tappert försök att med en extra utespelare jobba in underläget, men helt förgäves.

Slutsignalen ljöd och förkunnade att Frölunda, för tredje gången, fick lyfta den ståtliga Champions Hockey League-pokalen. Det inför ett utsålt Scandinavium, vilket med andra ord innebar att CHL-finalen 2019 var den final med flest åskådare hittills.

Johan Gustafsson utsågs till Frölundas bästa spelare i matchen, anmärkningsvärt är också att vi vann samtliga åtta matcher i CHL 2018/19 när Gustafsson stod.

Ryan Lasch vann både assist- och poängligan i säsongens CHL, med 5 mål och 13 assist (22 poäng). Sex poäng före tvåan, Chay Genoway. (Så här) sade matchvinnaren själv om att vinna titeln igen.

Hör Max Fribergs ord om finalen och titeln via (den här länken)

Lyssna också på (Roger Rönnberg) och (Samuel Fagemo).

Artikeln uppdateras…

Kommande matcher
Tisdag 12/2, kl 19:00, Frölunda HC - Växjö Lakers (Biljetter),
Torsdag 14/2, kl 19:00, Timrå IK - Frölunda HC,
Lördag 16/12, k 15:15, Frölunda HC - Skellefteå AIK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Red Bull München 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Skott:
31-36 (5-7, 12-19, 14-10)
PIM: 14-24 (4-2, 4-6, 6-16)
Publiksiffra: 12’044 åskådare

Period 1
1-0 (10:32) | Samuel Fagemo (Chay Genoway, Max Friberg) PP1

Period 2
2-0 (24:16) | Ryan Lasch (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson) PP1
3-0 (34:27) | Ponthus Westerholm (Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist) PP1

Period 3
3-1 (51:29) | Yasin Ehliz (Yannic Seidenberg, Mark Voakes) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz

Rhett Rakhshani - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo – Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Joel Mustonen - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen - Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström