• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Nytt år, nya utmaningar

4 januari 2019 14:38
SHL

SHL-hockeyn är tillbaka efter nyårsuppehållet. Första utmaningen för Frölunda HC är Timrå IK, med nedsläpp i Scandinavium kl 15:15 på lördagseftermiddagen.


Frölunda HC avslutade 2018 som serieledare efter att ha plockat en poäng mot Rögle BK i sista matchen innan nyårshelgen. Förlusten innebar att en segersvit på sex raka matcher bröts och enligt assisterande tränare Johan Lundskog fanns det enkla orsaker till varför man inte lyckades dra det längsta strået.
– Framför allt, vi gjorde inte mål på de chanser vi skapade. Vi skapade inte alls lika mycket offensivt som vi ville mot ett lag som Rögle, men det borde varit tillräckligt för att kunna vinna den matchen. Bättre effektivitet både i fem-mot-fem och i powerplay, så...

Nog för att det är knappt halva serien kvar att spela, så allt för mycket vikt lägger inte Lundskog och de övriga i tränarstaben på en serieledning vid årsskiftet. Men det är en indikation på att saker görs rätt ändå.
– Absolut, det är ett kvitto på att vi gör mycket bra, trots att vi har saker som vi fortsätter jobba vidare på. Vi har lyckats hitta sätt att vinna hockeymatcher trots att vi inte spelar perfekt.

På lördagseftermiddagen spelas det nya årets första match, när Timrå IK gästar Scandinavium. Lagen möttes dubbla gånger för bara två veckor sedan, där Frölunda kom undan med sex poäng (4-2 på bortaplan, där underläge vändes till seger i tredje perioden, samt 3-2 på hemmaplan).
– Timrå har ett omställningsspel som kan straffa alla lag i den här ligan om man inte är på tårna, varnar Johan Lundskog.
– Vi är medvetna om och förberedda på att det är deras största vapen, så lyckas vi ta bort det och fokuserar på det vi alltid behöver göra för att vara framgångsrika så har vi goda chanser. Special teams är viktigt för att vinna matcher i SHL och det är inget undantag mot Timrå, avslutar Lundskog.

Truppläget

Både Samuel Fagemo och Filip Westerlund är på väg tillbaka från Kanada och junior-VM. Förutsatt att resan sker utan komplikationer så är båda tillgängliga för spel mot Timrå. Truppen spikas efter värmning på lördag förmiddag.

Osäkra
Gustav Lindström - sjuk,
Linus Nässén - sjuk.

Spelar ej
Mats Rosseli Olsen - avstängning (åter tisdag 8/1 mot HC Plzen),
Ryan Lasch - rehab efter operation,
Mattias Nørstebø - skada.

Nedsläpp i Scandinavium sker kl 15:15.
Biljetter till matchen köper du via den här länken. För dig som ej kan vara på plats så sänds matchen på TV4, C More Hockey samt cmore.se.