• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Nytt år, nya utmaningar

4 januari 2019 14:38
SHL

SHL-hockeyn är tillbaka efter nyårsuppehållet. Första utmaningen för Frölunda HC är Timrå IK, med nedsläpp i Scandinavium kl 15:15 på lördagseftermiddagen.


Frölunda HC avslutade 2018 som serieledare efter att ha plockat en poäng mot Rögle BK i sista matchen innan nyårshelgen. Förlusten innebar att en segersvit på sex raka matcher bröts och enligt assisterande tränare Johan Lundskog fanns det enkla orsaker till varför man inte lyckades dra det längsta strået.
– Framför allt, vi gjorde inte mål på de chanser vi skapade. Vi skapade inte alls lika mycket offensivt som vi ville mot ett lag som Rögle, men det borde varit tillräckligt för att kunna vinna den matchen. Bättre effektivitet både i fem-mot-fem och i powerplay, så...

Nog för att det är knappt halva serien kvar att spela, så allt för mycket vikt lägger inte Lundskog och de övriga i tränarstaben på en serieledning vid årsskiftet. Men det är en indikation på att saker görs rätt ändå.
– Absolut, det är ett kvitto på att vi gör mycket bra, trots att vi har saker som vi fortsätter jobba vidare på. Vi har lyckats hitta sätt att vinna hockeymatcher trots att vi inte spelar perfekt.

På lördagseftermiddagen spelas det nya årets första match, när Timrå IK gästar Scandinavium. Lagen möttes dubbla gånger för bara två veckor sedan, där Frölunda kom undan med sex poäng (4-2 på bortaplan, där underläge vändes till seger i tredje perioden, samt 3-2 på hemmaplan).
– Timrå har ett omställningsspel som kan straffa alla lag i den här ligan om man inte är på tårna, varnar Johan Lundskog.
– Vi är medvetna om och förberedda på att det är deras största vapen, så lyckas vi ta bort det och fokuserar på det vi alltid behöver göra för att vara framgångsrika så har vi goda chanser. Special teams är viktigt för att vinna matcher i SHL och det är inget undantag mot Timrå, avslutar Lundskog.

Truppläget

Både Samuel Fagemo och Filip Westerlund är på väg tillbaka från Kanada och junior-VM. Förutsatt att resan sker utan komplikationer så är båda tillgängliga för spel mot Timrå. Truppen spikas efter värmning på lördag förmiddag.

Osäkra
Gustav Lindström - sjuk,
Linus Nässén - sjuk.

Spelar ej
Mats Rosseli Olsen - avstängning (åter tisdag 8/1 mot HC Plzen),
Ryan Lasch - rehab efter operation,
Mattias Nørstebø - skada.

Nedsläpp i Scandinavium sker kl 15:15.
Biljetter till matchen köper du via den här länken. För dig som ej kan vara på plats så sänds matchen på TV4, C More Hockey samt cmore.se.