Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

Tungt nyförvärv

13 juli 2015 15:23

Christoffer Persson har fått sällskap i 100-klubben i form av Oliver Lauridsen, 104 kilo tung. Oliver kommer ursprungligen från Danmark och är jämngammal med en annan dansk Frölundaback, Philip Larsen. Och Frölundas senaste backförvärv kommer att märkas.


Oliver Lauridsen är 197 centimeter lång, så det är en riktigt stor spelare som ansluter till Frölunda. Han har erfarenhet av svensk hockey, både i Rögle och i Linköping, och han har också spelat universitetshockey i USA. Den senaste delen av sin karriär har han tillbringat i Philadelphia Flyers organisation, där det också blev några NHL-matcher.

Och när det gäller Frölundas intresse, är det inget som blommat upp de senaste dagarna.

–Pär Johansson, assisterande tränaren med ansvar för backarna, kände till Oliver sedan tidigare och vi har följt honom och haft en dialog med honom sedan VM. Det är helt klart att han kommer att tillföra spetskompetens i from av storlek, kraft och tuffhet. Han är också rörlig för sin storlek och kommer att passa in i vårt spelskickliga lag. Det som vi framför allt fastnade för var hans karaktär och personlighet. Han vill bli bättre och han vill vinna och det ska bli väldigt spännande att få jobba med med, och fortsätta utveckla, Oliver, säger Christian Lechtaler, Frölundas General Manager.

Och för Oliver Lauridsen blev det till slut ett tämligen enkelt val:

–Det var rätt solklart faktiskt. Jag var och hälsade på i Frölundaborg tidigare i somras och fick en inblick i hur verksamheten fungerar. Jag träffade coacherna men träffade även Philip Larsen. Han betraktar Göteborg som sitt andra hem och han berättade också om hur väl omhändertagen man blir. För mig var det faktiskt inte ett svårt val, säger Oliver.

Han berättar också att tränarnas tankar och idéer kring hans eget spel, var något som tilltalade honom. Med tanke på den imponerande kroppshyddan är det tydligt vad han tillför till Frölunda.

–Jag förstod, på tränarna, att jag bidrar med en spelstil som man har saknat. Speciellt när man kommer in i slutspel och det blir tätare och tuffare, där kan jag bidra med storlek och fysik. Jag vet att jag kommer till ett lag med en rolig spelidé och till tränare som kan bidra till min fortsatta utveckling. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Göteborg. Det är en trevlig stad med ett bra hockeylag som har en tydlig kurva uppåt, det ska bli väldigt spännande att få vara med på den fortsatta resan.