• Huvudsponsorer

Säsongens första vinst

19 september 2019 21:16
SHL

Frölunda Indians tog stora kliv framåt i SHL:s tredje omgång där man besegrade Linköping HC med 4-0.


GÖTEBORG | I en något trevande och ställningskrigs-lik matchinledning i Scandinavium lämnade både Frölunda och Linköping en del att önska i försvarsspelet. Fighterna framför målburarna vanns oftast utav det anfallande laget, men en något tvivelaktig avslutskärpa och solitt målvaktsspel höll kvar båda lagen på banan, fram tills Frölunda verkligen tog tag i matchbilden.

Det skulle ta ungefär en kvarts speltid, men när Rhett Rakhshani snappade upp en sargstuds, överlistade den gästande målvakten Jacob Johansson och lirkade in pucken emellan dennes ben betydde det 1-0 till Frölunda – och starten på en matchbild där Linköping skulle ha mycket svårt att ta sig tillbaka.

Två snabba

En nykomponerad formation i Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson och Jacob Peterson gjorde flera byten under inledningsperioden där man snurrade friskt i anfallszon och utmanade Linköping. Det var därför inte helt ologiskt att just dessa spelare hade en stor del i de två mål som ägde rum i första periodens slutskede och den andra periodens inledning.
I numerärt överläge spelade Ryan Lasch fram Simon Hjalmarsson, som nöp till direkt och gjorde sitt andra för säsongen. En paus och två spelminuter därefter spelade de båda fram Jacob Peterson, som, även han, med ett direktskott rakade in pucken bakom Jacob Johansson och utökade ledningen till 3-0.

De två poängen ifrån Ryan Laschs klubba innebar att amerikanen gick upp på 244 poäng och passerade Tom Bissetts notering på 243, vilket gör Lasch till den poängbästa nordamerikan i SHL genom tiderna. 217 utav dessa har gjorts i Frölunda.

Frölunda stod kanske inte för sin allra bästa och mest resoluta insats, men det var ett bra hack upp gentemot de två tidigare matcherna och trots några enskilda tillfällen där Linköping skapade några vassa chanser så skulle Frölunda aldrig ge bort den här matchen.
I slutskedet fäste Viktor Ekbom slutresultatet 4-0 med ett fint direktskott ifrån höger och bröt då sin måltorka och gjorde sitt första SHL-mål i Frölunda, efter 63 mållösa matcher i SHL.

– Jag tycker inte att vi respekterade Linköpings omställningsspel inledningsvis, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi spelade lite vårdslöst med puck och var överlag rätt osynkade i första. Från och med den andra perioden anser jag att vi spelade väldigt skärpt och bra. Vi har tagit steg för steg upp för trappan under de här tre matcherna vi har spelat, där vi har stått för förbättringar i varje match. Det finns fortfarande massor med saker som vi vill göra bättre, men vi tog ett bra kliv framåt i dag, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 21/9, kl 18:00, Örebro HK – Frölunda HC,
Torsdag 26/9, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 28/9, kl 18:00, Frölunda HC – Färjestad BK (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Linköping HC 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Skott:
33-28 (10-13, 11-6, 12-9)
PIM: 6-10 (2-2, 4-6, 0-2)
Åskådare: 8 549 åskådare

Period 1
1-0 (14:27) | Rhett Rakhshani (Theodor Lennström, Mats Rosseli Olsen)
2-0 (19:02) | Simon Hjalmarsson (Rhett Rakhshani, Ryan Lasch) PP1

Period 2
3-0 (21:02) | Jacob Peterson (Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson)

Period 3
4-0 (56:24) | Viktor Ekbom (Brandon Gormley, Simon Hjalmarsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Sebastian Stålberg