• Huvudsponsorer

”Vi har ett bra lag”

13 juli 2020 09:00
FHC

Lugn, men inte helt tillfreds och hur ser läget ut efter sommaren?


Våren 2020 har varit Christian Lechtalers märkligaste sedan han blev klubbdirektör i Frölunda för lite drygt fyra och ett halvt år sedan.
Covid-19 förändrade förutsättningarna totalt och inte bara hockeymässigt – säsongen blev ju som bekant inställd i mitten av maj, inget slutspel och inget mästarlag.
– Spelarna kan ju alltid träna, om så på egen hand. Vår övriga verksamhet påverkades mer av hur marknaden reagerade och myndigheters riktlinjer, säger Christian Lechtaler.

En tidig åtgärd blev att bromsa föreningens kostnader och permitteringen av personal, spelare och ledare var en del. En 15-procentig sänkning av spelarbudgeten en annan.
– Jag tycker vi har hanterat situationen bra och anpassat oss bra. Verksamheten har varit pulserande och det kommer att fortsätta så efter sommaren, det vet vi.
Oroar det dig?
– Läget är allvarligt och det påverkar oss. Och även om jag är lugn så är jag inte riktigt tillfreds. Det jag vet är att vi har ett bra lag och kommer att spela bra hockey i höst och det är en skön känsla.

Vilket osökt leder in till Frölundas sportsliga verksamhet och A-laget i synnerhet. Med ett bestämt datum för SHL-premiären finns det en fixpunkt att fokusera mot.
– Vi har hela tiden siktat mot 19 september. Nu vet vi att det blir så och kan fortsätta enligt den plan vi har lagt, säger Christian Lechtaler som precis som fystränaren Pär Edlund menar att den extremt långa försäsongen kanske inte har varit så dum:
– Vi har haft en hård belastning sedan 2015 och det här brejket har varit positivt och vi har utnyttjat det.
Lagbygget?
– Någon mer back hade varit önskvärd och Fredrik (Sjöström) jobbar på det.

Covid-19-krisen har gått hårt åt många branscher och företag, inte minst idrotten.
Fotbollen har börjat sin säsong inför tomma läktare och idrotten som helhet brottas med intäktssidan.
Christian Lechtaler och efterlyser någon form av besked om hur idrottsrörelsens situation skall hanteras:
– Vi behöver ett nästa steg och att stat och kommun tar ett större ansvar. Vad händer nu? Hur skall idrotten landa när det här är över?

Frölunda Indians är tillbaka i Frölundaborg den 3 augusti.