• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Storseger mot Cardiff

8 oktober 2019 20:07
CHL

När Cardiff Devils var på besök i Frölundaborg för den näst sista gruppspelsomgången i Champions Hockey League tog Frölunda Indians ett jättegrepp om slutspelsplatsen.


GÖTEBORG | Frölunda fick en drömstart på den femte gruppspelsomgången när Cardiff Devils ifrån Wales besökte Frölundaborg i en kamp om slutspelsplats. Redan efter 35 sekunder hade nämligen Patrik Carlsson sett till att spräcka Ben Bowns nolla efter att två Cardiffspelare kolliderat och tappat pucken i egen zon.

Det snabba ledningsmålet hade säkerligen en stor bidragande faktor, men gästande Cardiff hade inte mycket att säga till mot ett rivstartande Frölunda och hade det inte varit för Bowns i walesarnas mål så hade Frölunda mycket väl kunnat ha en stor ledning redan tidigt i matchen. Men det skulle dröja till den andra perioden innan nästa nätrassel.

Gästerna inledde den andra perioden i numerärt överläge, men lyckades inte sätta någon nämnvärd press mot Johan Mattsson i Frölundas mål. Istället skulle Cardiff ådra sig en utvisning strax efter, där Frölunda istället kunde utöka ledningen till 2-0 genom Joel Lundqvist. Målet var Lundqvists totalt 207:e i Frölundatröjan, vilket innebär att han är den spelare som gjort näst flest i Frölundas historia – blott 29 bakom ledande Niklas Andersson.

FRÖLUNDA VAR NÅGRA SNÄPP FÖR BRA rakt igenom hela den här tillställningen, och även om Cardiff förvisso reducerade till 2-1 knappa minuten efter Lundqvists mål så var det ändå Frölunda som förde spelet, bestämde tempot och framför allt; skapade målchanserna.
Innan perioden var slut så hade Karl Stollery kliniskt utnyttjat ett friläge och Samuel Fagemo rakat in en retur ifrån nära håll som innebar 4-1 inför den tredje perioden.

Islossning och storkross

Den tredje perioden blev en målrik tillställning där gästerna inte skulle orka hänga med i Frölundas höga tempo och klasskillnaden emellan de båda lagen skulle bli allt för stor.
Jacob Peterson satte ton när han, knappt tre minuter in, skrinnade sig igenom Cardiff-försvaret, spelades fri, fintade bort Bowns och kyligt kunde lägga in pucken i en näst intill öppen målbur.

Frölunda skulle till slut göra fem mål i den tredje perioden, där Samuel Fagemo avslutade kvällens målskytte när han placerade in ett straffslag till slutresultatet 9-2. Dessförinnan hade dock Joel Lundqvist både hunnit näta en och två gånger bara i den tredje perioden – alla i numerärt överläge och alla ifrån slottet – och fullbordat ett hattrick.

– Väldigt effektiva i dag, givetvis, men det finns alltid saker att förbättra, konstaterar huvudtränare Roger Rönnberg ödmjukt efter slutsignalen och utvecklar:
– Jag tycker att vi var lite upp och ned i koncentrationen. Som alltid, när vi är koncentrerade så spelar vi bra, när vi tappar den (koncentrationen) så spelar vi inte så värst bra, faktiskt.

Segern innebar att Frölunda gick upp i gruppledning på 10 poäng inför den sista omgången, man åter möter Cardiff Devils (tisdag 15 okt, kl 20:30). Allt annat än förlust under ordinarie matchtid och slutspelsplatsen är säkrad. Det finns också resultat i mötena emellan Mountfield och Graz att ta ställning till.

Kommande matcher
Torsdag 10/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,
Lördag 12/10, kl 15:15, Frölunda HC – Luleå HF (Biljetter),
Tisdag 15/10, kl 20:30, Champions Hockey League, Cardiff Devils – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC – Cardiff Devils 9-2 (1-0, 3-1, 5-1)
Skott:
41-18 (15-4, 13-9, 13-5)
PIM: 6-14 (2-4, 2-2, 2-8)
Åskådare: 3 218 åskådare

Period 1
1-0 (00:35) | Patrik Carlsson (utan assist)

Period 2
2-0 (23:30) | Joel Lundqvist (Rhett Rakhshani, Ryan Lasch) PP1
2-1 (24:23) | Joey Martin (Bryce Reddick, Matthew Pope)
3-1 (27:07) | Karl Stollery (Nicklas Lasu, Johan Mattsson)
4-1 (34:59) | Samuel Fagemo (Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch)

Period 3
5-1 (42:51) | Jacob Peterson (Theodor Lennström, Karl Stollery)
5-2 (44:21) | Joey Haddad (Matthew Myers, Joey Martin) PP1
6-2 (46:31) | Brandon Gormley (Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen)
7-2 (47:37) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch) PP1
8-2 (55:26) | Joel Lundqvist (Rhett Rakhshani, Ryan Lasch) PP1
9-2 (58:04) | Samuel Fagemo (straffslag)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Brandon Gormley - Anders Grönlund
David Printz - Jacob Moverare
Julius Bergman

Patrik Carlsson – Johan Sundström - Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Jacob Peterson - Joel Lundqvist - Sebastian Stålberg
Joel Mustonen