• Huvudsponsorer

Säsongens första seger

12 augusti 2017 18:43
FHC

Frölunda Indians vann mot Leksand i Strömstad med 3-2.


I för säsongen passande hockeyväder – regn, låga moln och jack-kallt – rivstartade Frölunda Indians mot Leksand i Lionshov, Strömstad.
1-0, Simon Hjalmarsson, efter bara en minuts spel och en offensiv fortsättning som förvarnade om mer. Stundtals parkerade Frölunda i Leksands zon, men ingen utdelning bakom unge målvakten Jonas Arntzen.
Att det diskuterats defensiv sedan i torsdags kväll var tydligt - pucktappen var lätt räknade de första 20 minuterna och nye Frölunda-målvakten Johan Mattsson tog det han skulle.
”Vi pratade igenom försvarsspelet efter Färjestadsmatchen. Hemgångarna satt inte och det har vi fokuserat på”, förklarar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog den defensiva uppryckningen.

Möjligen hjälpt av en tidig dubbelutvisning ändrade matchen karaktär i den andra perioden. Med bara åtta utespelare på banan tog Leksand över och etablerade tidigt längre anfall i Frölundas zon.
Frölundas väg in i perioden var en utvisning efter drygt fyra minuters spel och med 30 sekunder kvar av det numerära överläget tryckte Max Friberg in 2-0.
Som blev 2-1 (Martin Karlsson) med sex minuter kvar av den andra akten, i spel fem mot tre. Fenomenalt målvaktsspel av Johan Mattsson lurade leksingarna på ytterligare mål och istället ett ologiskt i andra kassen.
Ponthus Westerholm dumpade från offensiv blå och pucken i mål efter studs i sarg och på olycklige Jonas Arntzen.
”Vi spelade sämre i andra, skärpan var taskig”, menar Lundskog.

En reducering mitt i period tre, Mattias Nilsson i power play, gav matchen en hel del krydda och ett nytänt Leksand gick för åtminstone oavgjort.
Men Frölunda och en storspelande Johan Mattsson höll rent tiden ut – trots fyra minuter i numerärt underläge i slutet av matchen.
Första segern för säsongen, men inte första titeln Leksand vann Strömstad Classics på bättre målskillnad.
”Nu har vi fått känna på att spela matcher och det har varit nyttigt. Vi vet vad vi behöver jobba på framöver”, sammanfattar Johan Lundskog.

I nästa vecka, torsdag, matchar Frölunda igen – mot HV 71 i Kungsbacka.

I morgon söndag sitter spelare och ledare på Polketten mellan 11.00 och 13.00 – traditionsenligt Fans Day på Liseberg.

Frölundas laguppställning
Målvakter:
Johan Mattsson (Johan Gustafsson).
Backpar:
Rasmus Dahlin, John Nyberg.
Jonathan Sigalet, Filip Westerlund.
Johannes Johannesen, Kristoffer Gunnarsson.
Jakob Stenqvist.
Forwards:
Sebastian Stålberg, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm.
Kalle Miketinac, Simon Hjalmarsson, Max Friberg.
Pontus Widerström, Jacob Peterson, Mats Rosseli Olsen
Oliwer Fjellström, Christoffer Ehn, Carl Grundström.
Victor Olofsson,