• Huvudsponsorer

Frölunda föll mot Färjestad

30 november 2019 20:37
SHL

Det blev som vanligt den här säsongen – hemmalaget vann när Frölunda och Färjestad möts.


Uppenbart inspirerade av Peter Nordströms tröjhissning tryckte Färjestad plattan i mattan direkt i Löfbergs arena – 1-0, Daniel Viksten, kvickt och innan nummer 19 ens hunnit upp i taket.
Och så där fortsatte det halvvägs in i perioden. Ett hemmalag på offensiv jakt och ett Frölunda som uteslutande fick ägna sig åt defensiva uppgifter.
Men ett mål betyder som bekant mycket i hockey och Samuel Fagemos 1-1 i power play lyfte Frölunda till en annan nivå och högre upp i banan.
”Dom är klart bättre första tio, men vi jämnar ut spelet efter målet”, säger Johan Sundström till Cmore.

Andra perioden var betydligt mer jämtjock, men det fanns likheter med första. Som att Färjestad tog en tidig ledning, Martin Johansson, och ett Frölunda som var ett ribbkryss (Jacob Peterson) och ett ribbskott (Johan Sundström) från kvittering.
Istället en omställning efter ett Frölundamisstag i mittzon och ett ologiskt 3-1-mål (Victor Ejdsell) för Färjestad – ett resultat som stod sig in i paus.

I den sista akten spelade Färjestad på resultatet och lyckades få klockan att gå fort. Frölunda försökte, men fick inte till det där monumentaltrycket som hade behövts och i ännu en omställning stängde Vojtech Mozik matchen, 4-1.
”Det är en jämn hockeymatch, tycker jag, men Färjestad är effektivare. Matchen går i vågor och jag hade gärna sett av vi styrt större delar av den, men i tredje får vi för korta anfall”, sammanfattar Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Elmer Söderblom blev utlånad till Karlskrona i slutet av veckan, men blir kvar i Frölunda tillsvidare. Anledning: Karlskrona har fyllt sin kvot av inlånade spelare och kan just nu inte ta emot fler.

Redan på tisdag spelar Frölunda Indians CHL-kvartsfinal ett mot schweiziska Biel-Bienne i Frölundaborg, 18.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Frölundas lag
Målvakt:
Niklas Rubin (Johan Mattsson).
Backar:
Viktor Ekbom, Jacob Moverare.
David Printz, Theodor Lennström.
Brandon Gormley, Anders Grönlund.
Julius Bergman.
Forwards
Patrik Carlsson, Johan Sundström, Samuel Fagemo.
Elmer Söderblom, Nicklas Lasu, Rhett Rakhshani.
Jacob Peterson, Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch.
Joel Mustonen, Max Friberg, Sebastian Stålberg.
Jonathan Lundin Andersson.