• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Ledarakademin i Jönköping

11 februari 2019 09:12
FHC

Frölunda HC:s ledarakademi på besök hos HV 71.


Frölundas Ledarakademi startade den här säsongen. Det är 21 ledare från 14 regionala klubbar som anmält sig och blivit uttagna till en Frölunda-utbildning under tre terminer.
Denna utbildning drivs parallellt med Frölundas regionsutveckling och innebär att denna grupp förutom Clinics med mera får ytterligare speciella utbildningsträffar. Ett exempel på det är studieresan till HV71.

Syftet med Frölundas Ledarakademi är att Frölunda skall få ambassadörer i de regionala klubbarna och visionen är förstås att ledare från regionen skall ta plats i A-lagsbåset i framtiden.
Dagen inleddes med en tidig samling med fika i Frölundaborg.
Därifrån bussades vi till Kinnarps Arena där Victor Wakerius tog emot oss och visade upp arenan som bland annat innehåller fyra fullstora rinkar.

Efter lunch presenterade Wakerius HV71 ungdom där han är heltidsanställd instruktör och bland annat ansvarar för U15 och Prolympia (högstadiehockey). Förutom de fyra rinkarna i Kinnarps Arena har klubben även tillgång till en utomhusrink där U9 och U10 har sin verksamhet. När man summerar intrycken från upplägget hos HV71 så tangerar det mesta upplägget hos Frölunda ungdom.

Pär Johansson, förra säsongen assisterande A-lagscoach i Frölunda och denna säsong spelarutvecklare i HV71, berättade därefter om sitt nya uppdrag. Han fokuserar på A-lagsspelare och juniorer där uppdraget mycket handlar om att jobba med individuell feedback. Han och den enskilde spelaren samtalar, tittar på video och om det behövs gör han individuella utvecklingsplaner för att jobba med någon specifik detalj.

Med på resan var även vår klubbdirektör Christian Lechtaler och vice ordförande Kurt Carlsson. Lechtaler berättade om sin syn om att vara tränare i Frölundas organisation. Många gånger kan det kännas väldigt ”stort” men skillnaden är oftast att det finns mycket mer resurser som gör att den enskilde tränaren kan fokusera mer på detaljer. I en mindre förening måste tränaren göra ”lite av allt” medan man i en elitförening ofta kan göra ”mycket med lite”. Det viktigaste är dock hela tiden att vara ledare och bygga spelare.

Kurt Carlsson berättade om sin och styrelsens tankar om Frölundas delaktighet i regionen. Frölunda som regionens elitklubb vill verkligen försöka göra skillnad i regionen via olika projekt som skall gynna spelare, tränare och föreningar. En del i detta är Frölundas Ledarakademi.

Efter middag var det dags för SHL-match mellan Frölunda och HV71. En härlig inramning med massa Frölunda-supportrar och lapp på luckan. Matchen, som HV 71 vann, var mycket sevärd.

Efter matchen var det bussresa till Göteborg och slutet på en härlig dag. Stort tack till alla inblandade.