• Huvudsponsorer

Full pott på Europaturnén

7 september 2019 19:34
CHL

Efter en tung start på Champions Hockey League-gruppspelet med dubbla förluster hemma i Frölundaborg mot Graz 99ers och Mountfield HK började Frölunda HC sin korta Europaturné denna helg med att ta revansch på Graz i torsdags (5-1). I dag kunde Frölunda HC svara upp med att även ta revansch på Mountfield.


HRADEC KRÁLOVÉ | Frölunda startade piggt, alert och resolut i det andra mötet med tjeckiska Mountfield. Max Friberg såg, med ett distinkt direktskott, till att spräcka nollan och ge Frölunda ledningen redan efter 3:40 spelat. Drygt fyra minuter senare stod Ryan Lasch bakom den förlängda mållinjen och lyckades tråckla in pucken i mål via Mountfieldmålvaktens benskydd till vad som var en tidig och komfortabel tvåmålsledning.

Det fattades inte nätrassel i den första perioden, för inom ett tidsspann på tolv minuter skulle hela fem mål tillkomma. En Mountfield reducering halvvägs in i inledningsakten replikerades snabbt när Julius Bergman, knappa minuten senare, stänkte in 3-1 med sitt första mål i Frölundatröjan.
Hemmalaget skulle dock ta sig in i matchen, både spel- och resultatmässigt, och när Radovan Pavlík stod för en fin soloräd och reducerade till 3-2 kunde Mountfield få än lite mer att gå på i ett försök att hålla förstaplatsen i tabellen.

VI FICK BEVITTNA en överlag ganska tight, stängd och svårspelad matchbild där lagen, efter den inledande perioden, fick jobba hårt för att på riktigt komma intill framför vardera målbur.
Tjeckerna stod upp bra, gjorde det tufft för Frölunda och var med i matchen länge. Tidigt in i den tredje perioden skulle Johan Sundström, med hjälp av Mats Rosseli Olsen, skänka Frölunda lite arbetsro när han lyckades gröta in pucken i mål via den sistnämndes skridsko och försatte gästerna i en 4-2-ledning.

Mountfield skulle få in en 4-3-reducering i slutskedet med två utespelare mer på banan, men Frölunda skulle resolut och stabilt spela av matchen därefter och höll undan för tre poäng.

– Jag tycker att vi flög ut starkt och inledde matchen bra. Efter den första perioden blev det en ganska rörig och sönderryckt match, men vi lyckades hålla ihop spelet, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.

Fler intervjuer efter matchen finns på vår Youtube-kanal.

Vinsten innebär att Frölunda i skrivande stund toppar Grupp H på 7 poäng (mötet mellan Cardiff och Graz under kvällen kan spela in).

Kommande matcher
Lördag 14/9, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF (SHL-premiär) | Biljetter,
Tisdag 17/9, kl 19:00, HV71 – Frölunda HC,
Torsdag 19/9, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC (Biljetter).

Matchstatistik

Mountfield HK - Frölunda HC 3-4 (2-3, 0-0, 1-1)
Skott:
29-29 (11-14, 10-9, 8-6)
PIM: 10-12 (2-4, 4-4, 4-4)
Åskådare: 3 006 åskådare

Period 1
0-1 (03:40) | Max Friberg (Joel Mustonen, Anders Grönlund)
0-2 (07:52) | Ryan Lasch (Patrik Carlsson)
1-2 (10:48) | Mislav Rosandić (Matej Paulovič, Rudolf Červený)
1-3 (11:25) | Julius Bergman (Nicklas Lasu, Anders Grönlund)
2-3 (15:41) | Radovan Pavlík (Utan assist)

Period 2

Period 3
2-4 (43:03) | Mats Rosseli Olsen (Johan Sundström, Karl Stollery)
3-4 (58:24) | Radek Smoleňák (Rudolf Červený, Daniel Rákos) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Anders Grönlund - Julius Bergman
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Patrik Carlsson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Mats Rosseli Olsen - Johan Sundström – Rhett Rakhshani
Lucas Raymond - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Jacob Peterson