Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt

Seger mot Leksand

20 augusti 2020 21:28
Försäsong

Seger mot Leksand i utvisningsrik tillställning.


SKEE | Säsongens andra träningsmatch gick av stapeln mot Leksands IF när den årliga försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic inleddes i Lionshov. Matchinledningen präglades av försäsongs-typiska drag där viljan fanns, men struktur, finess och disciplin inte riktigt var på topp. Frölunda fick inledningsvis flera numerära överlägen och drygt halvvägs in i akten hade man spelat powerplay i lite drygt sex minuter, men utan att egentligen hota Leksandsförsvaret nämnvärt. Istället kunde Leksand ta ledningen och rycka ifrån med två mål inom loppet av 16 sekunder när 14 minuter var spelade av matchen.

– Det går fort där ute och det är inte så organiserat, kommenterade Nicklas Lasu efter den första perioden.
– Resultatmässigt ser det inte så bra ut, men jag tycker det finns tendenser i vårt spel som ser lovande ut och det är de vi får jobba vidare med.

Icke-utnyttjade numerära överlägen var ett tema för den här matchen, för i den andra perioden åkte Leksandsspelaren Marek Hrivik på matchstraff efter en gruffsituation och gav Frölunda chansen att spela fem minuter med en man mer på banan. Ett stabilt Leksandsförsvar hade dock inga jätteproblem att reda ut det numerära underläget. Däremot skulle man någon minut senare bjuda in motståndarna i matchen, när kommunikationsbrist mellan målvakten Janne Juvonen och en back gav Linus Nässén chansen att hugga på en lös puck, som hittade nätmaskorna till 2-1, drygt halvvägs in i matchen.

Nässén blev något av en förgrundsfigur för Frölunda just i mittenakten, för efter att Jon Knuts kontrat in 3-1 för leksingarna hittade Nässén, med en fin passning, fram till Theodor Lennström framför kassen, som stötte in 3-2-reduceringen när bara 18 sekunder återstod av den andra perioden.

Ett helt annat Frölunda

Ett betydligt kvickare och mer resolut Frölunda rivstartade den tredje perioden med att forcera ned Leksand i egen zon under långa stunder. Drygt två minuter in kom också utdelningen, när Joel Mustonen rakade in ett direktskott ifrån slottet, ett mål som innebar 3-3.
Drygt halvvägs in i perioden skulle Frölunda till slut också få utdelning av sina många tillfällen i numerärt överläge. I spel fem mot tre lyckades Patrik Carlsson, via en Leksandsback, lirka in pucken bakom Juvonen och Frölunda tog ledningen för första gången när nio minuter återstod av matchen.

Med drygt fem minuter kvar kvitterade Leksand till 4-4 när Daniel Trkulja Olsson snodde pucken av Jens Olsson och såg ut att ta matchen till förlängning. Men ett Leksand som tog alldeles för många utvisningar skulle ta en utvisning till, som kostade matchen. För i numerärt överläge pricksköt Simon Hjalmarsson in 5-4 och avgjorde matchen när 1:37 återstod av tillställningen.

– Mycket upp och ned, så klart. I de första försäsongsmatcherna är det stundtals bra, sedan är det perioder i matchen som vi vill göra mycket bättre. Vissa situationer känner man sig lite kantig med timing och så där, annars känner jag mig stark. Det är kul att vara igång, uttryckte Linus Nässén efter matchen och kommenterade sin syn på sitt mål:
– Jag vet inte riktigt hur jag kunde få pucken där egentligen. Åkte bara efter den och så blev det något missförstånd där mellan målvakt och back, så det var gött att kunna peta in den.

På lördag ställs vi mot Färjestad BK, med start kl 16. Matchen går att se på sportexpressenplay.se.

Matchstatistik

Leksands IF - Frölunda HC 4-5 (2-0, 1-2, 1-3)
Skott:
22-25 (8-5, 8-12, 6-8)
PIM: 57-14 (8-4, 33-6, 16-4)

Period 1
1-0 (13:50) | Peter Cehlárik (Matt Caito, Marek Hrivik)
2-0 (14:06) | Emil Heineman (Nils Åman)

Period 2
2-1 (32:11) | Linus Nässén (utan assist)
3-1 (38:10) | Jon Knuts (utan assist)
3-2 (39:42) | Theodor Lennström (Linus Nässén, Patrik Carlsson)

Period 3
3-3 (42:10) | Joel Mustonen (Karl Henriksson)
3-4 (51:00) | Patrik Carlsson (Johan Sundström) PP2
4-4 (54:23) | Daniel Olsson Trkulja (utan assist)
4-5 (58:23) | Simon Hjalmarsson (Jan Mursak, Lucas Raymond) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom – Filip Johansson
Jesper Sellgren - Theodor Lennström
Jens Olsson – Mattias Norlinder
Anders Grönlund

Elmer Söderblom – Karl Henriksson – Fabian Lysell
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Linus Nässén
Simon Hjalmarsson – Jan Mursak – Lucas Raymond
Theodor Niederbach