• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Söndag Sön 3 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Fortsatt hemmastarka

29 oktober 2020 21:29
SHL

Frölunda fortsätter på inslagen väg och har efter sju matcher på hemmaplan ännu inte förlorat denna säsong.


GÖTEBORG | Frölunda inledde piggt och tog ett tidigt kommando med långa anfall i Örebros försvarszon. Jesper Sellgren var nära att spräcka nollan tidigt med ett kvickt handledsskott ifrån höger, men pucken smekte den bortre stolpens utsida.

Istället snodde Lucas Raymond pucken av en Örebroback i anfallszon, blev helt fri och överlistade Jonas Arntzen i gästernas mål med ett handledsskott till 1-0, drygt halvvägs in i den första perioden.

– Såg att han tryckte av mot höger så jag försökte skära av hans åkbana, fick en touch på pucken och blev fri. Det var skönt, konstaterade målskytten Lucas Raymond i C More.
– Jag har tränat mycket på skottet. Lång sommarträning där jag hade goda chanser att fortsätta träna och jag vill göra många mål, då måste avsluten vara bra.

Gästerna kvitterade när bara 18 sekunder återstod av den första perioden, när Elias Ekström ifrån nära håll skarvade in pucken efter en passning ifrån sargen. Frölunda fick dock utdelning av en fortsatt stor del av puckinnehavet i den andra perioden. Under ett långt anfall var Theodor Lennström mycket aktiv med flera aktioner, där han till sist åkte en rundtur i zon och spelade över till Max Friberg, som i mer eller mindre öppen kasse bara hade att raka in 2-1-pucken – tredje matchen i följd mot Örebro som Friberg gjorde mål.

– En fin passning av Teddan (Theodor Lennström) där. Den tog på någon klubba emellan, men idén var att få den till mig och den kom ju fram, så får kreditera honom där, sade Max Friberg i C More och förklarade sin syn på vilket lag som skulle gå segrande:
– Det lag som hanterar pucken bäst är det som kommer se bäst ut i slutändan. Vi måste se till att vi är starka och ordentliga med puck, inte spela för smått.

”Behöver skapa mer”

Roger Rönnberg påpekade i C More i andra paus att man nyckeln för den tredje perioden var att gå för att göra nästa och trycka på offensivt, men riktigt den kontrollen att fortsatt styra matchbilden i anfallszon lyckades man inte riktigt skapa i den tredje perioden. Åtminstone inte i samma utsträckning som tidigare i matchen.

Gästande Örebro kom ut bra i slutakten, ställde många frågor åt Frölunda, som dock inte hade allt för stora svårigheter att besvara dem. Ett jätteläge fick gästernas Robert Leino, som i en två-mot-etta spelades fri, men Niklas Rubin var följsam, tät och räddade.

Med drygt två minuter kvar av matchen lyfte Patrik Carlsson in pucken i tom bur, ifrån egen blålinje, och fastställde slutresultatet 3-1, vilket innebar att Frölunda vann sin elfte hemmamatch mot Örebro i följd. Resultatet förkunnade också att Frölunda ännu är obesegrade hemma i säsongsinledningen, med sju segrar på lika många matcher i Scandinavium.

– Vi var bra i andra perioden i dag, men vi pendlade alldeles för mycket i vårt offensiva spel i första och tredje, där passningsspelet inte var som det brukar vara. Jag tycker inte riktigt att vi kom loss, vi hamnade i hörnen mycket och skapade inte så mycket trots att vi spenderade mycket tid i anfallszon, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och fortsatte:
– Defensivt är jag nöjd. Alla jobbade hårt, åkte skridskor, kämpade i närkamperna och jag är nöjd med killarna hur de jobbade utan puck. Jättebra boxplay, uppoffrande och skott-block. Inget fel på hjärtat och inställning, utan det var i spelet med puck vi inte riktigt kom loss idag. Samtidigt mötte vi ett lag som spelar bra. De gjorde det svårt och stängde ytorna för oss, avslutade Roger.

På lördag skulle Frölunda egentligen gästat Leksands IF, men på grund av konstaterad Covid-19 i Leksand flyttas matchen fram till den 16:e november. Därför blir nästkommande match först efter nästa veckas landslagsuppehåll.

Kommande matcher
Tisdag 10/11, kl 19:00, Luleå HF – Frölunda HC,
Torsdag 12/11, kl 19:00, Frölunda HC – Färjestad BK,
Lördag 14/11, kl 18:00, Linköping HC – Frölunda HC,
Måndag 16/11, kl 19:00, Leksands IF – Frölunda HC,
Torsdag 19/11, kl 19:00, Frölunda HC – IK Oskarshamn.

Matchstatistik

Frölunda HC – Örebro HK 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Skott:
31-33 (16-8, 8-13, 7-12)
PIM: 8-4 (2-2, 2-2, 4-0)

Period 1
1-0 (11:25) | Lucas Raymond (utan assist)
1-1 (19:42) | Elias Ekström (Joonas Rask)

Period 2
2-1 (29:11) | Max Friberg (Theodor Lennström, Linus Nässén)

Period 3
3-1 (57:37) | Patrik Carlsson (Stefan Elliott) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom – Theodor Lennström
Filip Johansson

Linus Nässén - Joel Lundqvist - Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Karl Henriksson - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Theodor Niederbach