• Huvudsponsorer

Måndag hela veckan

2 mars 2019 20:40
FHC

Frölunda Indians vann ett svängigt och intensivt bortamöte med Rögle, 7-5, och Joel Lundqvist satte det avgörande målet i tom kasse – på sin födelsedag.


I filmen Groundhog day (Måndag hela veckan) vaknar Bill Murray upp till samma dag om och om igen och precis så kändes Frölundas bortamöte med Rögle.
Ett framgångssurfande Frölunda och ett revanschsuget och taggat Rögle BK rivstartade lördagskvällen i ett förväntansfullt Lindab arena. 1.58 stod det på klockan när Ryan Lasch gled in jämte pucken i hemma-målet – amerikanen stal trissan vid egen blå och lurade helt ren snyggt Rögletröjan av målvakten Justin Pogge.
En minut och två sekunder senare stod de 1-1 på tavlan – Daniel Zaar blev helt friställd i slottet och satte pucken mellan en chanslös Johan Mattssons ben.
Frölunda fick en möjlighet i power play, men skapade väldigt lite på de två minuterna mot ett uppoffrande Rögle.
”En okej period, inte mer – vi måste skärpa till vårt passningsspel”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Cmore.

Redan efter 1.22 skickade Rhett Rakhshani in 1-2 bakom en förvånad Pogge och en och en halv minut senare var det kvitterat, Matt Carey.
Till skillnad mot den första akten fortsatte målen att trilla in. Taylor Matson satte 3-2 till hemmalaget efter dryga fem minuter. Simon Hjalmarsson skyfflade in 3-3 i power play (7.14) – ett mål som krävde videogranskning.
”Jag var 95 procent säker att pucken var inne”, förklarar Hjalmarsson i periodpausen.

Om första och andra perioden var svängiga och innehållsrika var den tredje hisnande, spektakulär och oförutsägbar, precis som en bra film.
Frölunda tog förstås en tidig ledning, Mats Rosseli Olsen (1.23) och Rögle replikerade självklart 16 sekunder senare (Linus Sandin). Och enligt känt mönster tog Rögle ledningen efter fem minuter, Simon Ryfors, och naturligtvis var det utjämnat två minuter senare, Ponthus Westerholm.
Med 5-5 på jumbotronen och 13 minuter kvar att spela var det fortfarande en öppen historia med möjligheter - som Frölunda tog vara på.
Chay Genoway tryckte in 5-6, genialt framspelad av Pathrik Westerholm och födelsedagsbarnet Joel Lundqvist (37 år) satte avgörande 5-7 i tom bur.
”Utan målvakt är jag vass. Den här matchen innehöll det mesta och det bjuder vi gärna på. Det viktiga var att vi vann”, säger kapten Lundqvist.

Frölundas lag
Målvakter
Johan Mattsson (Tex Williamsson).
Backar
Jonathan Sigalet, Chay Genoway.
Brandon Gormley, Anders Grönlund.
David Printz, Mattias Nörstebö.
Viktor Ekbom.
Forwards
Joel Mustonen, Joel Lundqvist, Max Friberg.
Oliwer Fjellström, Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch.
Sebastian Stålberg, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm.
Mats Rosseli Olsen, Patrik Carlsson, Rhett Rakhshani.
Pontus Andreasson.