• Huvudsponsorer

Första tjejlaget på gång

9 mars 2018 09:00
FHC

I veckan genomförde Frölunda säsongens fjärde tjejhockeyträff.


Syftet med dessa träffar är att tjejer från olika klubbar, som normalt oftast tränar ihop med killar, skall få en möjlighet att träna ihop med tjejer.

48 tjejer och 14 ledare från totalt 19 klubbar var på plats. Den yngsta var född 2012 och den äldsta 2001. Totalt har det under säsongens fyra träffar varit 123 unika tjejer från 25 klubbar.
Liksom tidigare var det en kväll med mycket glädje och stor aktivitet på isen. Tjejerna kämpade och slet och gjorde det mycket bra. Både på och vid sidan av isen hade vi liksom tidigare hjälp av många föräldrar och ledare från andra klubbar. Stort tack till alla.

Även denna gång inledde Linus Börjesson och Daniel Eriksson med lite skridskoövningar där avslutningstestet var ett enklare konståkningshopp. Svårt, men många klarade det fint. Därefter spelade vi matcher. Nytt för träffen var att det fanns en målvakt.
Alla fick spela mot målvakten i en match. Kul men svårt att göra mål. Viljan är det inget fel på. Det femte laget hade teknikträning i mittzonen med Linus Börjesson och Daniel Eriksson. Full aktivitet på isen.

Alla kämpande och glada tjejer fick efter träningen välförtjänt chokladdryck och banan.

Värt att notera är att många tjejer är med i Frölundas hockeyskola och till hösten är planen att starta ett första tjejlag i Frölunda. Framtiden ser ljus ut!

Detta var säsongens sista träff för regionens tjejer. Planen är att fortsätta med dessa tjejträffar till hösten.