• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Seger i böljande kamp

3 oktober 2019 21:23
SHL

Frölunda Indians stod inte för säsongens bästa match, men tog ändå femte raka segern när Leksands IF bortabesegrades i en ganska böljande tillställning.


LEKSAND | Leksand hade vunnit samtliga tre inledande matcher på hemmaplan den här säsongen, men det var ett formstarkt Frölunda som kom på besök i Tegera Arena och skulle försöka bygga vidare på sin svit med fyra raka segrar.
Drygt fem minuter in i tillställningen skulle Frölunda ta ledningen, och det när Karl Stollery följde med, klev upp ifrån sin backposition och överlistade Axel Brage med ett kvickt handledsskott.

– Snabb omställning där Lucas (Raymond) gjorde ett bra jobb när han skyddade puck och rundade kassen. Jag såg att målvakten inte riktigt var beredd så jag försökte överraska honom och hade lite tur när den studsade in i mål via honom, förklarade målskytten Karl Stollery.

Det var en match som, intensitets- och underhållningsmässigt, hade svårt att verkligen lyfta. Spelet med puck var i stora segment av matchen allt för hafsigt, slarvigt och lojt; faktum som sannerligen gjorde framträdande när Leksand knappt halvvägs in i inledningsakten kvitterade då Anders Grönlund bjudit på en felpassning i egen zon.

Hemmalaget skulle också ta ledningen några minuter in i den andra perioden, när Jon Knuts fick tag i pucken i anfallszon och rundade Johan Mattsson för 2-1. Men därefter tog det bara 18 sekunder innan Johan Sundström var stark, vann pucken i slottet före en Leksandsback, snurrade runt och i samma rörelse vispade in pucken bakom Brage och utjämnade matchen.

Frölunda tog kommando

Efter att Frölunda, i den andra periodens slutsekunder, spelat med sex spelare på banan så skulle Leksand få den stora chansen att inleda den tredje perioden i numerärt överläge. Men det var en spelform som båda lag hade oerhörda problem med. Istället kunde Frölunda metodiskt reda ut tvåminutaren och satte sedan press på hemmalaget genom att återta ledningen.
Theodor Lennström grävde fram pucken ifrån en sargkamp vid offensiv blå, fick en bred gata mot mål att avancera på, skrinnade in i slottet och knäppte ifrån ett distinkt handledsskott som innebar en 3-2-ledning, med drygt fyra minuter avverkat av den tredje perioden.

Hemmalaget stod stundtals upp starkt och vaskade fram ett par lägen, men när Johan Sundström elegant skarvade in sitt andra för kvällen till 4-2 med drygt 6 minuter kvar av matchen lyckades dalalaget aldrig riktigt komma upp för att på riktigt hota. Frölunda höll undan, vann med 4-2 och tog femte raka segern.

Lucas Raymond med två assistpoäng i matchen kommenterade matchen så här i C More:
– Jag tycker att det var en sådär bra match av oss, egentligen. Vi spelade inte överdrivet bra egentligen, åkte för dåligt och jobbade inte tillräckligt hårt. Dock alltid skönt när man vinner, så vi kan ta lärdom av den här matchen och förbättra oss än mer.

Kommande matcher
Lördag 5/10, kl 18:00, Frölunda HC – Rögle BK (Biljetter),
Tisdag 8/10, kl 18:00, Champions Hockey League, Frölunda HC - Cardiff Devils (Biljetter),
Torsdag 10/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC,

Matchstatistik

Leksands IF - Frölunda HC 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Skott:
30-24 (5-9, 14-7, 11-8)
PIM: 6-8 (2-2, 4-6, 0-0)
Åskådare: 5 485 åskådare

Period 1
0-1 (05:11) | Karl Stollery (Lucas Raymond, Joel Lundqvist)
1-1 (08:04) | Mattias Ritola (Linus Persson)

Period 2
2-1 (23:54) | Jon Knuts (Martin Karlsson, Jonas Ahnelöv)
2-2 (24:12) | Johan Sundström (Patrik Carlsson, Julius Bergman)

Period 3
2-3 (44:11) | Theodor Lennström (Joel Mustonen, Jacob Peterson)
2-4 (53:39) | Johan Sundström (Lucas Raymond, Patrik Carlsson)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
David Printz - Julius Bergman
Jacob Moverare

Joel Mustonen - Joel Lundqvist – Jacob Peterson
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Patrik Carlsson - Johan Sundström – Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Rhett Rakhshani
Sebastian Stålberg