• Huvudsponsorer

Sextett cyklar Girot

3 maj 2018 09:45
FHC

På lördag är det cykelfest i stan och sex Frölunda-spelare trampar sjumilsvarianten.


Att Frölunda HC är medarrangör till Göteborgsgirot har knappast undgått någon, men det var några år sedan A-lagsspelarna var med. 2015 fanns ett helt team på startlinjen, men inte enda 2016 och 2017.
2018 har sex spelare valt att cykla Stadsgirot, sju mil: Filip Westerlund, Gustav Lindström, Max Friberg, Oliwer Fjellström, Ponthus Westerholm och Rasmus Dahlin.
– Otroligt roligt att våra spelare är med igen. Det skapar ju lite extra intresse för Girot, säger Hans Svensson, Frölunda HC:s Göteborgsgiroansvarige.
Klubbdirektören Christian Lechtaler och sportchefen Fredrik Sjöström cyklar den långa banan (14 mil) på lördagen, och Pathrik Westerholm kör söndagens mountainbike-lopp.
– Totalt sett kör 70 personer Giroloppen för Frölunda HC – så många har vi aldrig varit med förut, berättar Hans Svensson.

Men Frölunda HC nöjer sig inte med det.
I Frölundatältet i Göteborgsgirots start- och målområde på Heden finns det hela helgen möjlighet att köpa Frölundaprylar, vara med i tävlingar och träffa A-lagsspelare. På söndagen i samband med Barngirot är maskoten Frölle dessutom på plats.

A-lagsspelare i Frölundatältet.
Lördag 5 maj
08.30-10.30: Jesper Emanuelsson, Kristoffer Gunnarsson.
10.30-12.30: Johan Mattsson, Mattias Nörstebö, Simon Hjalmarsson.
Söndag 6 maj
08.30-10.30: Joel Lundqvist.
10.30-12.30: Joel Mustonen, Sebastian Stålberg, Viktor Ekbom.

Anmäl till och mer information om Göteborgsgirot via den här länken.