• Huvudsponsorer

Säsongsavslutning off ice

16 april 2019 12:00
FHC

Säsongens femte och sista Clinics genomfördes den 10 april. Tränare från regionen bjöds in till campus för att ta del av vad vi gör i huset. Temat denna gång var off ice-träning på alla nivåer.


38 fysintresserade tränare från 15 klubbar var på plats. Under säsongen har vi totalt haft 132 tränare från 26 olika klubbar på besök. Väldigt kul tycker vi. Clinics fungerar även som fortbildning i svenska ishockeyförbundets utbildningsstege om man varit på plats fyra av fem träffar.
Pär Edlund, fysansvarig A-lag och J20, inledde med att berätta om upplägg och hur målbilden ser ut för att spela på högsta nivån i Frölunda. Erik Jansson, fysansvarig J18 och U16, tog vid och berättade om vardagen för en juniorspelare där fyspass är inbokat minst en gång om dagen. Stefan Floden, fysansvarig i HC Lidköping, berättade sedan om fysträning för ungdomar och vikten av att träningen är lustfylld. Floden berättade bland annat om hur spelare som Rasmus Dahlin, Oliwer Fjällström, Jakob Peterson med flera tillbringat väldigt mycket tid i ungdomsåren med mycket allsidig träning i Lidköpings ishallsområde.
Efter detta gick vi till gymmet där gruppen delades och Erik Jansson och Stefan Floden tog hand om var sin grupp som fick testa på olika lustfyllda övningar avsedda för barn och ungdomar.

Till kommande säsong är avsikten att fortsätta med Clinics och huvudspåret kommer vara att fortsätta sprida tankar och idéer från campus ut till tränare i regionen.
Stort tack till alla inblandade för en härlig säsong.