• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Idag 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec

Vinst hemma mot Växjö

15 oktober 2020 21:39
SHL


GÖTEBORG | Frölunda har den senaste tiden inte behövt lämna Göteborg för matchspel, för när Växjö gästade Scandinavium så var det fjärde matchen i följd för Frölunda som spelades på hemmais. Matchinledningen mot Växjö var av det bättre slaget, för redan efter drygt fyra minuters spel hade Frölunda hittat rätt och överlistat Växjömålvakten Viktor Fasth två gånger om. Först när Anders Grönlund rakade in returen efter en sargstuds och dryga minuten senare när Viktor Ekbom serverade Johan Sundström i slottet, som rakade inte ett direktskott.
Ledningen kunde ha varit större än så sett till spelet under matchens första byten och minuter, men knappt halvvägs in i matchen ådrog sig Joel Mustonen ett matchstraff, vilket gav Växjö en biljett in i matchen. Växjö reducerade i det efterföljande numerära överläget och fick vågen att jämna ut sig under andra halvan av inledningsakten.

– Jag tycker att vi startade bra med full fart på alla linor och bra tugg i tio minuter. Sedan fick vi en olycklig femma och matchbilden förändrades lite, kommenterade Johan Sundström i första paus och utvecklade:
– Klart det är frustrerande, men det är samtidigt bra att testas i sådana situationer också.

Mittenakten blev en ryckig historia med en handfull utvisningar och inte särskilt mycket spel i fem mot fem. Framför allt var det gästerna som satt i utvisningsbåset och när Jakob Forsbacka Karlsson sent i akten satt på utvisningsbänken för en interference passade Patrik Carlsson på att utöka ledningen till 3-1, fint framspelad av Nicklas Lasu – som noterades för poäng i fjärde matchen i följd.
Växjö svarade snabbt och replikerade dryga halvminuten senare, efter slarv på egen blålinje och Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt med sin 3-2-reducering.

Stark tredjeakt

Utvisningarna på Växjöspelarna fortsatte rulla in även i den tredje perioden, där Frölunda fick ytterligare tre möjligheter att bättra på siffrorna i spel fem mot fyra. Totalt hade man sju chanser i spelläget, där Carlssons mål i slutskedet av den andra perioden var det enda som resulterade i framgång.
Till viss del tack vare utvisningarna kunde Frölunda kontrollera spelet och spela av slutakten på ett distinkt vis. Några riktigt vassa lägen skulle dock Växjö lyckas skrapa fram i jakten på kvittering, men längst bak stod Niklas Rubin för några riktigt högkvalitativa räddningar och höll Växjö borta. Inte minst när Jakob Forsbacka Karlsson slank igenom, kom runt Rubin och mer eller mindre skulle lägga in pucken i mål, men Rubin sträckte sig tillbaka och stoppade pucken med plockhandsken vid stolproten.

En allra sista chans fick också gästerna när Jan Muršak visades ut och gav Växjö numerärt överläge i slutminuten, men det red Frölunda ut och tog tre nya poäng.

– Jättebra start, fram tills femminutaren så spelade vi jättebra och vi spelade även bra här i tredje perioden, tyckte Roger Rönnberg i C More efter slutsignalen.
– Fem-mot-fem-spelet är jag nöjd med. Tycker det gick lite för långsamt i powerplay där vi drog ned för mycket på farten. Det är egentligen där vi hade chansen att döda matchen, ska inte behöva vara så här jämnt. Men jag är nöjd med den här lägstanivån, att vi alltid kommer ut och tävlar, jobbar hårt i spelet utan puck och har fyra kedjor som är otroligt jobbiga att möta, avslutade Roger.

Fyra hemmamatcher i följd, fyra segrar i följd och samtliga fem hemmamatcher hittills denna säsong har slutat med vinst. Också noterbart att den smått otroliga trenden fortsätter, den att Frölunda ännu inte släppt in mål av fler än en spelare i samma match.

Kommande matcher
Lördag 17/10, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 20/10, kl 19:00, IF Malmö Redhawks – Frölunda HC,
Torsdag 22/10, kl 19:00, Rögle BK – Frölunda HC,
Lördag 24/10, kl 15:15, Frölunda HC – Luleå HF,
Tisdag 27/10, kl 19:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC – Växjö Lakers 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
Skott:
30-30 (12-10, 7-14, 11-6)
PIM: 31-14 (25-0, 2-8, 4-6)

Period 1
1-0 (03:02) | Anders Grönlund (Mats Rosseli Olsen, Jesper Sellgren)
2-0 (04:21) | Johan Sundström (Viktor Ekbom, Patrik Carlsson)
2-1 (11:11) | Pontus Holmberg (Jack Drury, Teemu Eronen) PP1

Period 2
3-1 (37:56) | Patrik Carlsson (Nicklas Lasu, Jesper Sellgren) PP1
3-2 (38:32) | Pontus Holmberg (Marcus Sylvegård, Fredrik Karlström)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Anders Grönlund

Karl Henriksson – Joel Lundqvist – Max Friberg
Simon Hjalmarsson – Jan Muršak – Lucas Raymond
Elmer Söderblom - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Robin Alvarez - Patrik Carlsson – Johan Sundström
Linus Nässén