• Huvudsponsorer

Sommarprat: Viktor Stråhle

15 juli 2019 09:00
FHC

Jodå, den nye assisterande tränaren har landat i såväl ny förening som ny stad.


Processen var blixtsnabb. Johan Lundskog försvann till Davos och bara några dagar senare var ersättaren presenterad.
Det blev en knapp vecka på Campus innan lägret i Turkiet.
– Man kan väl säga att jag fortfarande är på smekmånad, men det jag har fått med mig så här långt är att jag har hamnat på ett jäkligt proffsigt ställe, säger Viktor Stråhle, väl medveten om att det efter två titlar säsongen 2018/2019 (SM-guld och CHL-titel) finns en kravbild på Frölunda Indians långt utanför Frölundaborgs väggar:
– Det är inspirerande och det som driver fortsatt framgång. Vår uppgift är att göra laget lite bättre. Vi skall ta nästa steg och nästa och det är det som är utmaningen och det som triggar oss.

Och just i den loopen rör sig samtalet och det är tydligt att just utveckling är något som driver Frölundas färske assisterande tränare.
– Jag har en hög ambitionsnivå och måste sätta min egen prägel på det jag skall göra, men enligt Frölundas filosofi. De förändringar jag vill göra har jag tagit med coachteamet och det visade sig att min idé stämmer överens med vad dom har diskuterat.
Viktor Stråhle förklarar att anfallsspelet kommer att se lite annorlunda ut kommande säsong och avslöjar så mycket som att ett redan fartfyllt Frölunda kommer att bli ännu kvickare.
– Vi skall ställa om spelet från egen zon lite snabbare med lite mer konstruktiva lösningar.

Som 29-åring skall Viktor Stråhle ansvara för spelare betydligt äldre än honom själv, bland annat lagkapten Joel Lundqvist, 37 år.
– Jag ser det inte som ett problem alls. Jag har pratat med alla spelare och det finns en ömsesidig respekt och det tycker jag är viktigt.

Viktor Stråhle har under sina första månader i Göteborg bott i kappsäck, men inte helt utlämnad.
– Min brorsa bor i stan och det är skönt. Och efter semestern flyttar jag och min sambo in i en lägenhet - Johan Lundskogs, faktiskt.
Och fyra veckor ledigt – hur tänker du använda dem?
– Det blir rätt mycket flytt, men vi kommer att åka till något varmt ställe också. Och så blir det nog en hel del funderingar på hockey och Frölundas anfallsspel.