Tisdag Tis 2 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Fredag Fre 2 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr

J20: Seger i sista matchen.

24 augusti 2015 00:02

Säsongens andra möte mellan Frölunda och HV71 gick av stapeln under den sista speldagen av GK Feskarn Trophy i Linköping. Det visade sig bli en målrik men grinig historia mellan två lag som verkligen gillar att mötas. Alexander Esbjörs bjöd på stor underhållning med sina fyra mål och nyförvärvet Kristian Vesalainen fick göra sitt första mål i Indiandressen.


Den första perioden blev en målrik historia där Frölunda visade prov på riktigt rolig ishockey. Hela sju mål gjordes i perioden där fem mål kom från göteborgarna genom Alexander Esbjörs *3, Filip Forsmark och nyförvärvet Kristian Vesalainen, hans första i Frölundadressen. Man pressade HV71 perioden igenom som, bortsett från sina två mål som kom till på missar i Frölundaförsvaret, hade svårt att skapa något.

En period av det grinigare slaget

HV71 får en bra start av den andra perioden och Ludvig Collberg reducerar till 5-3 efter drygt tre och en halv minuts spel.

Perioden präglas av grinighet och kamper efter varje signal som ljuder från domarens pipa. Trots massiv press har man svårt att få hål på Alexander Johansson i HV-kassen som efter den första perioden ersatte sin kollega Magnusson.

Alexander Esbjörs kväll!

HV71 kom ut starkast även i den tredje perioden där man lyckades krypa närmare Frölunda i samband med 5-4 målet genom Joseph Jonsson bara en minut in i perioden och Frölunda såg något spaka ut av HV71s upphämtning.

Samma Jonsson stänkte även dit 5-5 pucken för HV71 efter lite drygt den halva perioden.

Resultatet stod sig perioden ut och detta skulle avgöras i sudden death där Alexander Esbjörs som stått för en enastående prestation idag med hat-trick helt rättvist fick avgöra med sitt fjärde mål för kvällen sedan han glömts bort vid den vänstra stolpen och med ett distinkt skott fastställde han slutresultatet 6-5.

Så här sa Frölundas tränare Johan Benker efter matchen;
- Det var en svängig match. HV71 kom ut hårt, tog ledningen i matchen efter en markeringsmiss av oss men sen tog vi över och jobbade stenhårt, vi fick utdelning och det rann iväg. Vi spelade som vi skulle göra och det var en av våra bättre perioder hittills.

Vi orkade inte riktigt hålla undan och gav HV71 för mycket utrymme. Sen tycker jag det var starkt att vi ändå kunde avgöra men vi kan definitivt bättre. Vi har haft svårt att göra mål så det känns som att vi är på rätt väg.

Nu väntar Rögle BK för Frölunda J20 hemma i borgen på torsdag. Johan Benker mot sin gamla mentor Gunnar Persson. En match i matchen med andra ord. Nedsläpp som vanligt 19:00 och FRI Entré!