• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

Red Bull räddade München

3 februari 2019 09:00
CHL

Red Bull München har klättrat fort och högt på den hockey-europeiska stegen - en resa som sånär tog slut redan innan den börjat.


Det är ingen klassisk hockeyklubb som spelar CHL-final mot Frölunda Indians i Scandinavium på tisdag, men en framgångsrik.
EHC München grundades så sent som 1998 och var egentligen ingenting i tysk hockey innan Red Bull klev in 2013. Faktum är att det österrikiska energidryckföretaget räddade München från en såld licens och flytt till Schwenningen.
Med ekonomiska muskler i ryggen (140 miljoner per år enligt uppgift) började Red Bull München bygga och det tog några säsonger. Efter tre raka nationella titlar – 2016, 2017, 2018 – och en kommande CHL-final råder det inget tvivel om att München är den ledande klubben inom tysk ishockey.
– Resan mot toppen startade när Red Bull tog över föreningen. Redan då var målsättningen att bli tyska mästare och med tre raka titlar höjdes ribban. Men att laget skulle gå till CHL-final redan den här säsongen är en stor överraskning, snudd på sensationellt, säger Florian Weiss, journalist på FOCUS Online, som följt det tyska mästarlaget i flera år.

Red Bull München coachas sedan 2014 av välmeriterade – såväl som spelare och tränare – amerikanen Don Jackson och han behövde bara en säsong på sig att hitta den vinnande formeln.
– Han är känd för att spela en mycket speciell ishockey. Det är en aggressiv stil som ställer höga krav på spelarna. Red Bull är ett intensivt lag, förklarar Florian Weiss och pekar på det hårda jobbet som själva grunden i spelidén:
– Red Bull förlorar nästan aldrig tålamodet utan följer matchplanen från börjat till slut. Defensivt är laget starkt och den tyske landslagsmålvakten Danny aus den Birken är en bidragande orsak. Spelet i numerärt överläge nämner Weiss som ett frågetecken och skadan på forwarden Maximilian Kastner oroar.
– Kanske missar lagets topscorer John Mitchell finalen också, men det finns andra spelare som gör skillnad. Som kaptenen Michael Wolf, Trevor Parkes, Mark Voakes, Matt Stajan och de olympiska silvermedaljörerna från 2018: Yannic Seidenberg, Danny aus den Birken, Yasin Ehliz och Frank Mauer.
Hur ser fansen på Red Bulls chanser i tisdagens final?
– Dom är nöjda att laget är där, det var inget någon förväntade sig. Dom ser Frölunda som favoriter, men vet också att det bara handlar om en match. Red Bull vann mot Zug, Malmö och Salzburg, så varför inte mot Frölunda också? Det finns en känsla av att det omöjliga kan bli möjligt.

Coach Don Jackson om tre nyckelspelare:
Michael Wolf: ”Är 38 år och blir bara bättre och bättre”
Danny aus den Birken: ”Totalt fokuserad. Titta på hans statistik, han blir bättre för varje säsong”.
Jason Jaffray: ”En ledare och toppspelare som tar ansvar och kliver fram när matcher skall avgöras”.

Red Bull München
Grundad:1998 (som EHC München).
Tyska titlar: 3 (2016, 2017, 2018).
Tränare: Don Jackson.
Lagkapten: Michael Wolf.
Lagbygget: 17 tyska spelare, 10 kanadensiska och en dansk (Mads Christensen).