• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

Säsongens sista nätverk

13 april 2018 09:36
FHC

Säsongens sista Nätverksträff för Hockeyskoleledare genomfördes i veckan med 34 ledare från 16 föreningar.


Göran Pegenius hälsade alla välkomna och berättade om de olika regionsprojekt som Frölunda jobbar med. Nätverksträffar för Hockeyskoleledare är ett av dessa där hockeyskoleledare får en möjlighet att träffas, få idéer och diskutera med andra hockeyskoleledare. Det är många väldigt engagerade ledare med många bra idéer ute i klubbarna.

Christer Johannesson från Partille uppdaterade oss om de brevutskick som kostnadsfritt görs till alla barn inför starten av Tre Kronors Hockeyskola. Alla klubbar i Göteborg är med i detta projekt. Kommande säsong görs utskicket till barn födda 2011, 2012, 2013. Ett fantastiskt projekt som Christer Johannesson är pappa till och en stor bidragande orsak till det ökade antalet barn i våra hockeyskolor.

Göteborgs Hockeykonsulent Linus Fagemo berättade om hur svenska ishockeyförbundet framöver skall jobba med utvecklingen av barn och ungdomshockeyn. Bland annat kommer ett fokusområde vara att vi får en ”Bra hockeymiljö”. Linus berättade även om ”feed-back” som varit säsongens tema vid hockeykonsulenternas föreningsbesök. Det har varit mycket uppskattat och många föreningar önskar en fortsättning inom detta område. Ett annat fokusområde inom Idrottslyftet kommer bli att ”Behålla tjejer 10-14 år”. Göteborgs ishockeyförbund har här spännande planer inför kommande säsong med bland annat pool-spel för tjejlag.

Daniel Eriksson som är ungdomsansvarig i Frölunda berättade sedan om intryck från säsongens hockeyskola i Frölunda. Det har varit en mycket positiv säsong med i snitt ca 90 barn varje lördag. Totalt har det varit cirka 270 olika barn som någon gång varit med på hockeyskolan. Extra stort fokus har denna säsong lagts på aktiviteter bredvid isen så barn och föräldrar skall känna sig välkomna och känna att det är enkelt att vara med.

Rune Bäckman beskrev upplägget för Sörhaga Alingsås Hockeyskola. Totalt har de haft cirka 170 barn som varit på hockeyskolan någon gång. Även Sörhaga Alingsås har jobbat hårt med bemötandet av barn och föräldrar. En enkel men mycket bra sak är att de i sina låneutrustningar även lagt med en beskrivning av hur man klär på sig all utrustning och hur man sköter och tvättar den.

Bosse Tallbo som är ordförande och hockeyskoleansvarig i Vänersborg berättade om ett rekryteringsprojekt de genomfört på jullovet. Varje vardag under lovet erbjöds prova-på-träningar för barn födda 2010-2012. Utfallet var mycket positivt.

Efter de goda exemplen fortsatte vi med ”speed-dating”. I grupper om fem fick varje deltagare två minuter att berätta för övriga hur de jobbar för att ”behålla barn i hockeyskolan och in i D2”.

Göran Pegenius tackade sedan alla för en bra kväll och berättade att planen är att fortsätta med dessa träffar kommande säsong.