• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

Målvakten Patrick Galbraith till Frölunda

13 juli 2012 16:00

Frölunda HC och danske målvakten Patrick Galbraith, 26, har idag undertecknat ett avtal som gäller en säsong, till och med 30 april 2013.

-Frölunda var ett lätt val. Jag har hållit på Frölunda sedan ”Henke” Lundqvist vann SM-guldet med Frölunda 2005. Alla danska spelarna i Frölunda har också bidragit till att jag tidigt fastnade för Frölunda, säger Frölundas nye målvakt.


Galbraith kommer närmast från spel med Espoo Blues i finska ligan. Säsongerna innan spelade han med Leksand och Björklöven i allsvenskan. Med SönderjyskE blev han dansk mästare 2006 och 2009. I danska landslaget har Patrick Galbraith och Frederik Andersen varit givna val de senaste säsongerna. Patrick har spelat 6 VM för Danmark.

Kent Johansson, tränare Frölunda Hockey Club: -Eftersom det så länge rått så stor osäkerhet kring Frederik Andersen så känns det väldigt bra att vi kunnat knyta Patrick till oss.

-Med Patrick får vi en utvecklingsbar målvakt, men med rutin både från internationella matcher och från svensk hockey.

Jonas Forsberg, målvaktstränare Frölunda HC: -Patrick är en målvakt med erfarenhet från VM, slutspelsmatcher, och mästerskapstitlar som går sin egen väg för att nå framåt. Han både vill och kan utvecklas mycket än.

-Han är mogen i sitt spel utan att bli gammalmodig. Han har en bra känsla men förlitar sig inte endast på den. En mycket intressant målvakt som är redo för Elitserien.

-Tillsammans med våra övriga målvakter Julius Hudacek och Linus Fernström har vi nu tre målvakter som är redo att kliva in i hetluften. Den fighten blir intressant att följa.

#1 Patrick Galbraith, målvakt Frölunda HC:
-Jag har haft flera bra snack med målvaktstränaren (Jonas Forsberg) och det kändes direkt att det här blir väldigt bra. Jag känner fortfarande att jag har saker att förbättra och utveckla i mitt spel. Det känns som om Frölunda är helt rätt ställe för mig.

-Fighten med Julius (Hudacek) och Linus (Fernström) ser jag fram emot. Den kommer sporra oss alla tre.

-Självklart hoppas jag kunna bidra till att Frölunda kan flytta fram positionerna ytterligare.

-Tröjnummer 1 är ju ett klassiskt målvaktsnummer. Helst vill jag ha 31 men det funkar ju inte i Frölunda, så då blir det #1 i stället.