• Huvudsponsorer

Maxad vinst mot KHK

7 december 2017 20:58
SHL

En, inför kvällen, mållös Max Friberg kom att bli stor matchvinnare när Karlskrona HK besegrades i Scandinavium.


GÖTEBORG | Med två raka förluster i bagaget hade både Frölunda HC och Karlskrona HK stora ambitioner att i kväll studsa tillbaka i ett vinnarspår. Men gästerna hade, inför denna match, aldrig vunnit i Göteborg, och den tunga bakgrunden speglades även i kvällens match.

Redan i matchens första minut var Frölunda framme och skapade oroligheter kring Karlskronamålet, och satte någonstans an tonen för hur denna match skulle utspelas.
Med kvicka ben, snappt passningsspel och mycket puck mot mål lyckades Frölunda igenom stora delar av matchen trycka ned Karlskrona djupt i deras egen zon under långa stunder. Det fanns dock en spelare i Karlskrona som utmärkte sig mer än någon annan vitklädd - målmannen Johannes Jönsson, som fick en oerhört svettig afton mellan stolparna.

Målnollan spräckt

Efter 36 matcher i Frölundatröjan (24 i SHL + 8 i Champions Hockey League) skulle till sist Max Friberg spräcka sin förbannelselika nolla i målkolumnen. Väl placerad framför kassen styrde han in Mikke Webers skott och gav Frölunda en 1-0-ledning med drygt två minuter kvar av inledningsperioden – och firade det med vad som kanske var det högsta jämfotahopp som vittnats i Scandinavium.

– Det var på tiden, konstaterade Friberg belåtet i en pausintervju i C More och utvecklade tankarna:
– Såklart jätteskönt att äntligen få sätta dit den. Jag jobbar på, försöker spela rätt hela tiden så får vi hoppas attt det kommer fler mål.

Och jodå - fler mål skulle det bli!

Några minuter in i den andra perioden hittade Max nätmaskorna för andra gången i matchen (och för säsongen), när han från långt avstånd lade in pucken mot en skymd Jönsson och in i mål till 2-0.
Frölunda hade bud på många mål i matchens mittenakt, men Jönsson såg till att det bara stod 3-0 på tavlan efter två akter – efter att han varit chanslös när Ryan Lasch spelats fri av Mike Webers långpass från egen zon och stänkt in sitt 10:e mål för säsongen.

Roger Rönnberg uttryckte, i C More, stor glädje för Fribergs spräckta nolla:
– Han har jobbat så oerhört hårt och gör alltid mycket nytta för oss. Så att han får göra mål, det värmer lite extra.

– Vi har fått några långa anfall som säkert är jobbiga för dem. Men de är snabba i sina omställningar, så vi måste vara ödmjjuka och redo på att vi behöver göra våra bästa 20 minuter här i den tredje perioden.

Tre komfortabla poäng

Matchen städades av relativt enkelt från Frölundahåll, som trummade på i samma anda som de tidigare två perioderna och fortsatt hade en del bud på ännu fler mål. Victor Olofsson blev Frölundas sista målskytt efter ett delikat nummer som avslutades med ett handledsskott av Olofssons finaste kaliber.

Karlskrona spräckte, med drygt fem minuter kvar av matchen, Johan Mattssons nolla med en reducering i numerärt överläge. Men närmre kom inte Blekingelaget, utan Frölunda bröt en två matcher lång förlustsvit med en komfortabel trepoängare.

På lördag gästar vi Mora IK med matchstart kl 15:15, sedan väntar landslagsuppehåll under veckan därpå. Nästa hemmamatch äger rum på torsdag den 21 december. Då gästas vi av Rögle BK i Scandinavium, med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC – Karlskrona HK 4–1 (1-0, 2-0, 1-1)
Skott:
44-18 (17-9, 17-4, 10-5)
PIM: 8-6 (2-0, 2-2, 4-4)

Period 1
1-0 (17:40) | Max Friberg (Mike Weber, Joel Lundqvist)

Period 2
2-0 (26:40) | Max Friberg (John Nyberg)
3-0 (35:08) | Ryan Lasch (Mike Weber, Mats Rosseli Olsen)

Period 3
4-0 (44:52) | Victor Olofsson (Adam Almquist)
4-1 (54:54) | Carl Persson (Mattias Karlsson, Linus Karlsson) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Adam Almquist - Rasmus Dahlin
Matt Donovan - John Nyberg
Jonathan Sigalet – Mike Weber
Kristoffer Gunnarsson

Joel Mustonen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Mats Rosseli Olsen – Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Victor Olofsson – Lias Andersson – Ponthus Westerholm
Pontus Widerström – Christoffer Ehn - Max Friberg
Jesper Emanuelsson