• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Tisdag Tis 8 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar

Fagemo stal sjörövarhatten

9 oktober 2018 20:55
SHL

Samuel Fagemo stal showen när Frölunda HC 6-0-besegrade Ålborg Pirates i den näst sista gruppspelsomgången av Champions Hockey League. Efter sitt första mål i A-laget klev 18-åringen fram och gjorde ytterligare två samt en assist. Utgångsläget för slutspelsavancemang ser nu bra ut!


GÖTEBORG | Gruppspelet i Champions Hockey League är i sin sluttamp, och med två återstående matcher mot danska Ålborg Pirates slåss Frölunda HC med Vienna Capitals och ZSC Lions Zürich om de två slutspelsplatserna. Samtliga tre lag låg inför den femte - och näst sista rundan - på sju poäng vilket skulle göra att tre poäng i kväll hadae gett ett guldläge inför returmötet och gruppspelets avslutande omgång.

Frölunda hade inga större problem att ta tag i matchbilden i Frölundaborg denna afton utan visade ganska omgående att man bestämt skulle föra spelet. Några spelare stack ute lite mer än andra, en sådan var Samuel Fagemo som redan i den första perioden höll sig framme vid två farligare målchanser, utan att lyckas ta ledningen.
Fagemo var dock långt ifrån den enda som skulle ha svårt att finna nätet bakom Ålborgs målman Ronan Quemener. Bara i den första perioden hade Frölunda tre puckar vid öppen målbur och ett skottövertag på 19-8 - men på resultattavlan förblev det mållöst.

DET SKULLE KRÄVAS 25 SKOTT PÅ MÅL, OCH NÄSTAN LIKA MÅNGA UTANFÖR innan Frölunda till sist lyckades spräcka Quemeners nolla. Drygt tre minuter in i mittenakten serverades Mats Rosseli Olsen i slottet och norrmannen gjorde inga misstag när han sprätte upp pucken i det bortre krysset. Hemmalaget trummade på, dominerade fortsatt matchbilden och till sist skulle också matchens gigant presentera sig - för första gången på A-lagsnivå.
Samuel Fagemo utmanade i samtliga byten och det var därför inte helt ologiskt att det var just 18-åringen som lyckades trycka in 2-0-pucken och noterades för sitt första mål i Frölunda Indians A-lag.

Ketchuplossning - till sist

Ålborg fick egentligen en enda chans att ta sig in i matchen, när man halvvägs in i den andra perioden gavs chansen att spela numerärt överläge i fyra minuter. Men ett excellent, göteborgskt numerärt underläge hindrade danskarna ifrån att ta vara på läget och istället skulle matchen i den tredje perioden rinna iväg.

Efter att Tim Söderlund och Gustav Lindström stått för varsitt mål skulle sedan Fagemo ånyo ta över showen - och som han gjorde det.
18-åringen smet lurigt in i slottet, serverades av Ryan Lasch och placerade upp 5-0 i nättaket i powerplay när mindre än fyra minuter återstod. Och när bara fyra sekunder återstod av matchen slog han till igen och placerade in pucken till 6-0 efter en elegant dragning och fullbordade ett hat-trick inför 2’253 åskådare i Frölundaborg.

– Det var en stabil insats av oss, konstaterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi hade lite svårt att få in pucken i första, men fick islossning i andra och tredje. Deras målvakt är bra när han får mycket skott emot sig och vi visste att de skulle spela så här. Jag tyckte att vi hade ett tålamod i spelet i dag, vilket jag gillade. Den här matchen var bra, avslutade Roger.

Nästa hemmamatch äger rum torsdag den 18:e oktober. Då är det Luleå HF som kommer på besök till Scaninavium. Matchstart är 19:00 och biljetter köper ni via den här länken.
Fram till dess spelar vi tre bortamatcher (Luleå 11/10, Färjestad BK 13/10 samt sista gruppspelsmötet i CHL mot Ålborg 16/10).

Matchstatistik

Frölunda HC - Ålborg Pirates 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)
Skott:
56-16 (19-8, 21-3, 16-5)
PIM: 6-10 (2-6, 4-0, 0-4)
Publiksiffra: 2’253 åskådare

Period 1

Period 2
1-0 (23:36) | Mats Rosseli Olsen (Ryan Lasch, Joel Lundqvist)
2-0 (28:28) | Samuel Fagemo (Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm)

Period 3
3-0 (43:08) | Tim Söderlund (Simon Hjalmarsson, Gustav Lindström)
4-0 (53:42) | Gustav Lindström (Chay Genoway, Samuel Fagemo)
5-0 (56:22) | Samuel Fagemo (Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson) PP1
6-0 (59:56) | Samuel Fagemo (Pathrik Westerholm)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Jonathan Sigalet - Jacob Moverare
Kristoffer Gunnarsson - Anders Grönlund
Filip Hasa

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Max Friberg - Linus Nässén - Lucas Raymond
Tim Söderlund – Simon Hjalmarsson – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Jesper Emanuelsson