• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Idag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj

Tre poäng och ett nollat HV71

21 oktober 2018 14:43
FHC20

Revanschen kom omgående när Frölunda J20 nollade HV71 i Frölundaborg på söndagen.


GÖTEBORG Som vanligt när Frölunda och HV71 möts är det full fart från första nedsläpp. Det bjuds ofta på böljande spel med chanser åt båda håll och dagens förstaperiod var inte annorlunda utan det var just det. Mållöst och jämt både skottmässigt och fartmässigt över 20 minuter.

Det var i den andra perioden saker började hända på riktigt. Frölunda växlade upp ytterligare och spetsade till detaljerna i spelet vilket gav utdelning efter att halva perioden var spelad. Arvid Caderoth utnyttjade en retur på Anton Sundins skott och 1-0 var ett faktum. Målet tvingade därefter gästerna HV71 att öppna upp sig och med femton sekunder från slutet hade Frölunda genom lagkaptenen Hampus Rydqvist utökat till 2-0.

Den tredje perioden blev grinigare när HV71 som gärna gruffade lite extra efter avblåsningarna jagade reducering och trots flera chanser i numerärt överläge inkl. ett fem mot tre överläge stod Frölunda emot tack vare uppoffrande spel framför egen kasse och samarbete med Erik Portillo i kassen längst bak. Spiken i kistan kom med mindre än fem minuter kvar sedan Linus Jerksten utökade till 3-0 efter härlig press och snurr i hv-zonen. HV71 plockade målvakten i slutminuterna, dock till ingen nytta utan istället fastställde Lucas Raymond matchens slutresultat 4-0 i den öppna kassen.

Efteråt var Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20, mycket nöjd med sitt manskap och hur de presterat de senaste fem perioderna mot HV71:
Vi gjorde en liknande match igår i den andra och tredje perioden som vi gjorde idag under hela matchen. Vi gör fem bra perioder men får bara med oss tre poäng vilket var surt men trots den svaga start igår och att vi tar vid idag där vi lämnade igår tyder på styrka i vårt lag.

Även målvakten Erik Portillo som höll nollan idag höll med om att laget gjorde en riktigt bra match idag och om den hållna nollan säger Erik såhär:
Det är skönt att ta tre poäng mot HV71 och visst är det roligt att hålla nollan men jag fick mycket hjälp idag för att kunna hålla nollan så matchen var en lagseger.

Nu väntar ytterligare en matchfri vecka för Frölunda J20 att träna detaljer på innan man gästas av Södertälje fredag/lördag samt Linköping HC till helgen.

Matchstatistik
Frölunda HC-HV71 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Skott: 26-23
Utv. Min: 14-8
Period 1
Inga mål.

Period 2
1-0 (33:49) | Arvid Caderoth (Anton Sundin, Ludvig Levinsson)
2-0 (39:44) | Hampus Rydqvist (Lucas Raymond) SH1

Period 3
3-0 (55:11) | Linus Jerksten
4-0 (56:59) | Lucas Raymond (Karl Henriksson)

Så här ställde Frölunda J20 upp:
Erik Portillo
(Ludvig Persson)

Filip Roos – Axel Kumlin
Filip Persson – Leon Lerebäck
Filip Hasa – Hampus Rydqvist
Anton Sundin

Ludvig Levinsson – Karl Henriksson – Lucas Raymond
Eric Engstrand – Albin Bardh – Jonatan Lundin-Andersson
Filiph Åström – Arvid Caderoth – Elmer Söderblom
Linus Jerksten – Isac Andersson – Elias Stendahl