• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov

Internationellt inslag

3 september 2014 14:10

Det var ett nytt ansikte på Frölundas träning i Wallenstamhallen idag. Luke Moffatt, 22-årig amerikan, har kommit till Frölunda för att stanna i sex veckor, minst.


–Jag hoppas att jag kan övertyga tränarna att jag ska stanna längre, säger Luke.

Han har spelat för University Of Michigan de fyra senaste säsongerna, där hans hemmaarena har publikrekordet för ishockey, och är en stabil och rivig forward, 183 centimeter lång och 90 kilo tung. Han har en examen i ekonomi och var dessutom rumskamrat med Carl Hagelin, New York Rangers, under sin första säsong med Wolverines. Han har dessutom dubbelt medborgarskap, pappa är kanadensare.

–Jag ville spela i Europa och jag vet att Sverige är en av de bästa ligorna här. Jag har haft en videogenomgång med tränarna och det känns som att min spelstil kommer att passa in ganska bra i Frölundas spelsystem. Jag har vana från stora rinkar från min tid på universitetet, flera lag spelar med stor rink, men det är klart att det kommer att ta lite tid för mig att anpassa mig. Det som är bra med stor rink är att du får mer tid med pucken, det som är mindre bra är att det blir svårare att komma åt motståndarna när det är längre till sargerna.

Han har hunnit installera sig i lägenheten och har fått en första försmak av Göteborg.

–Jag kom igår morse(tisdag) och tog en promenad på stan. Jag gick längs Avenyn och jag hittar till det stora köpcentret(Östra Nordstan) men mer än så är det inte. Och systemet med spårvagnarna tar nog tid att komma in i, säger Luke med ett leende.

Han beskriver sig själv som en hårt arbetande forward som gillar att spelar djupt ner i anfallszon. Han är en bra skridskoåkare som gillar att smälla på och gärna spelar fram sina lagkamrater:

–Men jag kan också hitta nätet om det behövs, intygar Luke.

Han har en viss vana av europeisk hockey eftersom han har tillbringat två år i det amerikanska utvecklingsprogrammet, som också har sin bas där han gick på universitetet. I stället för att spela för klubblag, spelar de bästa amerikanska spelarna sin J18-hockey i ett speciellt utvecklingsprogram som har sin bas i Ann Arbor, Michigan. Inom ramen för detta program var Luke med om att besöka flera europeiska länder. Han är visserligen bara kontrakterad i sex veckor men målsättningen är givetvis att han ska bli kvar.

–Jag ska givetvis göra allt för att min vistelse i Göteborg ska bli så lång som möjligt, så här långt är det fortfarande väldigt nytt men också en stor utmaning.

Luke Moffatt är inte tillgänglig för spel i CHL utan kommer att vara tilllgägnlig till premiären i SHL, mot Brynäs i Scandinavium den 11 september.