• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Tisdag Tis 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 6 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Idag 20 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Tisdag Tis 27 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan

Internationellt inslag

3 september 2014 14:10

Det var ett nytt ansikte på Frölundas träning i Wallenstamhallen idag. Luke Moffatt, 22-årig amerikan, har kommit till Frölunda för att stanna i sex veckor, minst.


–Jag hoppas att jag kan övertyga tränarna att jag ska stanna längre, säger Luke.

Han har spelat för University Of Michigan de fyra senaste säsongerna, där hans hemmaarena har publikrekordet för ishockey, och är en stabil och rivig forward, 183 centimeter lång och 90 kilo tung. Han har en examen i ekonomi och var dessutom rumskamrat med Carl Hagelin, New York Rangers, under sin första säsong med Wolverines. Han har dessutom dubbelt medborgarskap, pappa är kanadensare.

–Jag ville spela i Europa och jag vet att Sverige är en av de bästa ligorna här. Jag har haft en videogenomgång med tränarna och det känns som att min spelstil kommer att passa in ganska bra i Frölundas spelsystem. Jag har vana från stora rinkar från min tid på universitetet, flera lag spelar med stor rink, men det är klart att det kommer att ta lite tid för mig att anpassa mig. Det som är bra med stor rink är att du får mer tid med pucken, det som är mindre bra är att det blir svårare att komma åt motståndarna när det är längre till sargerna.

Han har hunnit installera sig i lägenheten och har fått en första försmak av Göteborg.

–Jag kom igår morse(tisdag) och tog en promenad på stan. Jag gick längs Avenyn och jag hittar till det stora köpcentret(Östra Nordstan) men mer än så är det inte. Och systemet med spårvagnarna tar nog tid att komma in i, säger Luke med ett leende.

Han beskriver sig själv som en hårt arbetande forward som gillar att spelar djupt ner i anfallszon. Han är en bra skridskoåkare som gillar att smälla på och gärna spelar fram sina lagkamrater:

–Men jag kan också hitta nätet om det behövs, intygar Luke.

Han har en viss vana av europeisk hockey eftersom han har tillbringat två år i det amerikanska utvecklingsprogrammet, som också har sin bas där han gick på universitetet. I stället för att spela för klubblag, spelar de bästa amerikanska spelarna sin J18-hockey i ett speciellt utvecklingsprogram som har sin bas i Ann Arbor, Michigan. Inom ramen för detta program var Luke med om att besöka flera europeiska länder. Han är visserligen bara kontrakterad i sex veckor men målsättningen är givetvis att han ska bli kvar.

–Jag ska givetvis göra allt för att min vistelse i Göteborg ska bli så lång som möjligt, så här långt är det fortfarande väldigt nytt men också en stor utmaning.

Luke Moffatt är inte tillgänglig för spel i CHL utan kommer att vara tilllgägnlig till premiären i SHL, mot Brynäs i Scandinavium den 11 september.