• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt

Segertåget rullar

5 mars 2019 21:19
SHL

Frölunda HC tog fjärde raka segern när formsvaga Linköpings HC var på besök.


GÖTEBORG | Det var två raka motsatta formkurvor på lagen i Scandinavium denna mars-tisdag, när Frölunda HC (med sju segrar på senaste åtta SHL-matcherna) gästades av Linköping HC (med sju förluster på de senaste åtta matcherna). Lagens form på senare tid doldes inte på något sätt i en matchinledning där Frölunda totalt pulveriserade de östgötska gästerna som, utöver tre långskott och en missad puck vid halvöppen kasse, inte hade någonting att hota med mot ett stabilt, piggt, kvickt och frejdigt Frölunda.
Tempot gick snabbt i Linköpings zon, pucken som på ett snöre emellan de rödklädda spelarna och Jonas Gustavsson i Linköpingsmålet sattes på prov omgående.

Simon Hjalmarsson och Ryan Lasch stressade fram ett misstag från en Linköpingsback, Ryan Lasch lade en pass bakom ryggen till Samuel Fagemo, som stänkte in pucken ovanför Jonas Gustavsson och försatte Frölunda i en 1-0-ledning – vilket var sjätte gången Fagemo gjorde en SHL-matchs första mål den här säsongen (lika med Djurgården IF:s Emil Bemström, ett bakom Luleå HF:s Niklas Olausson).
Och ja, 12 matchen i följd med minst en poäng ifrån Ryan Lasch, som med det drygade ut ledningen i SHL:s poängliga.

FRÖLUNDA KOM UT SVAGT i mittenakten och sattes under press av ett Linköping som hade steppat upp och var avsevärt mer på tårna och tidigt skapade farligheter, där bland annat Johan Mattsson stod för en fin plockräddning när Fredrik Karlström fick friläge.

Successivt skulle hemmalaget ändå ta sig in i en något tillknäppt, lite hafsig och inte så väldigt välspelad första halva av perioden. Hemmalaget började få till de där långa anfallen och snurret som man hade mycket under den första perioden och som ett brev på posten kom också utdelningen.
Drygt 15 minuter in i akten gjorde Chay Genoway det fint när han cirkulerade runt anfallszonen ett varv innan han placerade in ett skott som via Linköpingsspelaren Olsson Trkulja styrdes in bakom Jonas Gustavsson till 2-0. Bara drygt två minuter senare var det dags igen, då genom kvickt spel i anfallszon där Simon Hjalmarsson fick en droppass i tekningscirkeln och avlossade ett klassavslut förbi Gustavsson till 3-0. Det var fjärde matchen i följd som Hjalmarsson stod som målskytt, givetvis framspelad av den stekhete poängkungen Ryan Lasch.

– Vi startade inte alls bra. Vi kom in lite för bekväma i perioden och de startade bättre, kommenterade Simon Hjalmarsson i C More.
– Efter sju-åtta minuter tog vi tag i det, kom ur egen zon snabbare och kunde på så sätt få längre anfall. På det sättet kunde vi få in några mål också", avslutade Hjalmarsson.

Frågorna besvarades

Frölunda fick lite att bita i när man, på grund av en utvisning sent i mittenakten och ytterligare en i den tredje periodens inledning, fick inleda den tredje perioden med numerärt underläge i drygt tre minuter – med ett 27 sekunder långt tre-mot-fem-läge inräknat. Gästerna ställde några halvsvåra frågor, men Frölunda löste knutarna den gången och höll gästerna ifrån att ta sig in i matchen så tidigt. Istället skulle det ta nästan nio minuter innan Linköping till slut lyckades spräcka Johan Mattssons nolla och kunde ingjuta lite hopp när Derek Roy fick tag på en retur i slottet och rakade in 3-1.

Det fanns en mycket god disciplin, bra arbetsvilja och en stabilitet i Frölunda - ett Frölunda säkerligen boostat av den senaste tidens positiva resultat - som gjorde att Linköping aldrig riktigt kunde komma intill. Den tredje perioden städades av effektivt och när slutsignalen gick kunde hesa Fredrik förkunna att Frölunda tagit fjärde raka segern och sjunde raka på hemmaplan.

– Väldigt hög lägstanivå i dag, det är den vi vinner matchen på, konstaterade Roger Rönnberg på presskonferensen efter slutsignalen och utvecklade:
– Bra förstaperiod där vi kontrollerade det som skedde bortsett powerplay, som för omväxlingens skulle var tempofattigt och lite slarvigt. Vi genomförde inte någon perfekt match, inte alls och touchar på vår högstanivå, utan hade den här matchen spelats tidigare i höstas så hade den varit jämn in i slutsekunderna, det var den inte nu. Väldigt bra backspel och vi har en stabilitet i försvaret som gör att vi blir svåra att spela emot.

– Jag är glad att vi kan vinna på det här sättet, att allt inte måste vara perfekt för at vi ska vinna. Vi tuffar på och börjar bli lagmaskin med fyra kedjor som accepterar sina roller, jobbar för varandra och hela tiden tävlar med varandra om att vara bäst. Den balansen har vi letat efter hela säsongen och det känns som om vi har hittat den nu, avslutade Roger.

Kommande matcher
Fredag 8/3, kl 19:00, HV71 - Frölunda HC,
Lördag 9/3, kl 15:15, Frölunda HC - HV71 (Biljetter),
Tisdag 12/3, kl 19:00, Djurgårdens IF - Frölunda HC,
Torsdag 14/3, kl 19:00, Frölunda HC - Brynäs IF (Biljetter).

Matchstatistik

Frölunda HC – Linköpings HC 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Skott:
25-23 (12-3, 8-8, 5-12)
PIM: 6-6 (0-4, 4-2, 2-0)
Publiksiffra: 9’457 åskådare

Period 1
1-0 (13:50) | Samuel Fagemo (Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson)

Period 2
2-0 (35:22) | Chay Genoway (Jonathan Sigalet, Patrik Carlsson)
3-0 (37:47) | Simon Hjalmarsson (Jonathan Sigalet, Ryan Lasch)

Period 3
3-1 (48:55) | Derek Roy (Joe Whitney, Simon Lundmark)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Jonathan Sigalet - Chay Genoway
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Samuel Fagemo - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Sebastian Stålberg - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen – Patrik Carlsson – Rhett Rakhshani
Oliwer Fjellström