• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Säsongens första seger

5 september 2019 22:55
CHL

Säsongens första utomlandsresa var ett faktum och för Frölunda HC:s del var den av ett något ovanligt slag, då man var näst intill tvungna att vinna mot Graz99ers för att inte risken att missa Champions Hockey League-slutspel skulle vara enorm. Kapten Joel Lundqvist klev fram och hade en stor roll i en händelserik och känslostark match.


GRAZ | Det tog bara några få byten och mindre än tre minuter för Grazanfallaren Kevin Moderer och Frölundabacken Theodor Lennström att sätta tonen för matchen när de rök ihop, kastade handskarna, straffades med game misconduct och satte fart på något som, i stunder, skulle bli en ganska grinig och känslostark tillställning.
Spelmässigt var Frölunda på tårna inledningsvis och styrde allting som hände på isen under inledningen. Svenskbekantingen Cristopher Nihlstorp fick det hett om öronen i Graz-målet och efter drygt sju minuter tvingades han kapitulera då Johan Sundström avlossade ett slagskott som styrdes in in till 1-0 via en Graz-spelare.

Graz syntes knappt till under matchens första 12 minuter och i Frölundas mål så hade Johan Mattsson inte fått känna på pucken en enda gången när hemmalaget fick sin första chans i numerärt överläge. Med Graz första skott på mål lyckades då Dwight King snubbla in pucken bakom Mattsson på en kontring och kvitterade tillställningen, ett mål som totalt fick Frölunda att falla ur gängorna under resten av inledningsperioden.
Perioden blev ännu tråkigare när Frölundamålskytten Johan Sundström, efter aktens slutsignal, ådrog sig ett matchstraff för abuse of officials och tvingades lämna matchen.

Captain, oh my captain

Precis som I den första perioden var det Frölunda som kom ut och satte tempot, etablerade tryck och egentligen bestämde det mesta som hände på is, utan att lämna särskilt mycket åt slumpen. Drygt tre minuter in i mittenakten klev kapten Joel Lundqvist in i bilden och stod för sin första poäng den här säsongen när han elegant styrde in ett skott ifrån Max Friberg och gav Frölunda en 2-1-ledning.

Lundqvist skulle sedan, halvvägs in i mittenakten, också utöka ledningen till 3-1 när han, ifrån sin kontorsposition framför mål, drog in ett direktskott i numerärt överläge – givetvis på pass ifrån den lilla Champions Hockey League-jätten Ryan Lasch.

FRÖLUNDA VISADE PROV PÅ stor noggrannhet, kvickhet i såväl tanke som utförande och spelade av matchen på ett utmärkt sätt, där klasskillnaden till slut blev både stor och väldigt påtaglig.

I den tredje perioden klev unge Lucas Raymond fram, gavs desto mer speltid och tog dessutom vara på den med besked. Två gånger serverades han i slottet med passningar (först från Patrik Carlsson, sedan Simon Hjalmarsson) och stod båda gångerna för delikatess-avslut av högsta klass - högt och distinkt bakom Nihlstorp. Målen betydde inte bara 4- och 5-1, utan de var också Raymonds två första mål i Champions Hockey League. Frölunda tog sin första vinst för säsongen och reser nu till Tjeckien för bortamatch mot Mountfield HK på lördag (kl 17:00).

– I de första två matcherna följde vi inte vårt system alls utan åkte mest runt en och en. I dag spelade vi betydligt mer efter vår spelidé, tillsammans och med bättre struktur. Då är vi svårslagna, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen

Kommande matcher
Lördag 7/9, kl 17:00, Mountfield HK – Frölunda HC (Champions Hockey League,
Lördag 14/9, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF (SHL-premiär) | Biljetter,
Tisdag 17/9, kl 19:00, HV71 – Frölunda HC.

Matchstatistik

Graz99ers - Frölunda HC 1-5 (1-1, 0-2, 0-2)
Skott:
17-45 (4-13, 7-21, 6-11)
PIM: 35-53 (29-49, 6-4, 0-0)

Period 1
0-1 (07:29) | Johan Sundström (Rhett Rakhshani, Anders Grönlund)
1-1 (12:59) | Dwight King (Joakim Hillding, Robin Weihager)

Period 2
1-2 (23:24) | Joel Lundqvist (Max Friberg, Julius Bergman)
1-3 (30:43) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Rhett Rakhshani) PP1

Period 3
1-4 (42:05) | Lucas Raymond (Patrik Carlsson, David Printz)
1-5 (53:35) | Lucas Raymond (Simon Hjalmarsson, Anders Grönlund)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Niklas Rubin)

Karl Stollery - Theodor Lennström
Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Anders Grönlund - Julius Bergman
David Printz

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Patrik Carlsson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Mats Rosseli Olsen - Johan Sundström – Rhett Rakhshani
Lucas Raymond - Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Jacob Peterson