• Huvudsponsorer

Allsvensk back till Frölunda

31 maj 2018 13:21
Nyförvärv

Frölunda Indians utökar backsidan. Anders Grönlund från IK Pantern ansluter på måndag.


Frölunda har gjort klart med sitt nästa nyförvärv. Backen Anders Grönlund, 29, senast från IK Pantern, har skrivit på för ett år med klubben. – Anders är målmedveten och seriös och han kommer att passa in bra hos oss. Vi har följt honom länge och gillat vad vi sett. Han har det vi söker, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström. – Vi har känt att vi vill ha in en back till för att bredda truppen. Vi spelar många matcher när vi är med i CHL också.

Anders Grönlund har tagit den långa vägen till SHL via Hockeyallsvenskan, danska ligan och även norska ligan. 29-åringens kontrakt med Frölunda Indians innebär alltså SHL-debut. – Jag har haft en uppåtgående kurva under den senaste tiden, jag är lite av en ”late bloomer”. Jag tycker att jag har gjort en bra säsong här senast. Mina mål just nu är att fortsätta utvecklas och sen försöka bli en etablerad SHL-back. Många kanske tror att man ska komma tidigt till SHL, men det är inget man ska ta för givet. Jag har aldrig varit mer motiverad än vad jag är nu, säger han och fortsätter. – Det kittlar att komma till en storklubb som Frölunda.

Anders Grönlund beskrivs av honom själv och sportchef Fredrik Sjöström som en allround-back med bra storlek, som under senare tiden även växt i det offensiva spelet. – I den defensiva zonen vill jag vara så kort tid som möjligt, jag vill flytta pucken därifrån fort.

Anders Grönlund tränar med Frölunda Indians från och med måndag vecka 23.

  • Fakta: Anders Grönlund
  • Ålder: 29 (3 januari 1989)
  • Född: Piteå
  • Position: Back
  • Tidigare klubbar: Luleå HF (J18/J20), Almtuna IS, Nybro Vikings, IF Björklöven, Karlskrona HK, Asplöven HC, Mora IK, Rungsted Seier Capital, Lillehammer och IK Pantern.